DİSK'ten Cumhurbaşkanı Gül'e mektup

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2008 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği mektupta, "İstanbul Üniversitesi (İÜ) rektörlüğü seçimlerinde en yüksek oyu alarak rektör olmaya hak kazanan kişinin atamasını yapmanız doğru bir yaklaşım olacaktır" dedi.

Çelebi, Cumhurbaşkanı Gül'e İÜ rektörü atamasıyla ilgili gönderdiği mektupta, adaylardan Prof. Dr. Ali Akyüz'ün 483 oyla birinci sırada seçildiğini, YÖK'ün ise 467 oy alarak ikinci sırada bulunan Prof. Dr. Yunus Söylet'in ismini ilk sıraya aldığı anımsatıldı. Süleyman Çelebi, mektupta şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanım, üniversitelerin iradelerinin dikkate alınmadığı, tarafsız ve adil bir sıralamanın yapılmadığı YÖK tarafından size sunulan listeden de gayet net gözlenmektedir. Tarafsız, adil, objektif ve hükümetin kendisine yakın isimleri atamak istemesi hislerine kapılmadan atama yapma sınavıyla karşı karşıyasınız.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu toplumsal mutabakatı sağlamak ve tarafsızlığınızı göstermek için vereceğiniz bu karar çok önemlidir. İstanbul Üniversitesi rektörlüğü seçimlerinde en yüksek oyu alarak rektör olmaya hak kazanan kişinin atamasını yapmanız doğru bir yaklaşım olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber