Kopya cep nasıl anlaşılır?

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 24 Aralık 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileri klon telefonların ancak GSM operatörlerince tespit edilebileceğini açıkladı.

İstanbul emniyetinin ortaya çıkardığı kaçak telefon şebekesinin 'Baks' isimli bir cihazla yüz binlerce telefonu 30 saniyede klonladığı belirlendi. Özel yazılımlar sayesinde bilgisayar aracılığı ile her türlü telefonun kopyalanabildiğini belirten emniyet yetkilileri, vatandaşları telefonlarını bayilerden satın almaları konusunda uyardı.

GARANTİLİ OLMALI

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri telefon klonlama uygulamasının olduğunu ancak klonlu telefonların kayıt yapılmadığı sürece kullanılamayacağını belirtti. Kurum yetkililerinden yapılan açıklamada, "Kayıt dışı telefonları tespit ettiğimiz sistemde aynı İMEİ numarasınra birden fazla telefon görünürse GSM operatörleri aboneye kısa mesaj (SMS) yoluyla telefonun klonlu olduğunu bildiriyor.

BLOKE EDİLİYOR

Aboneye belli bir süre verilip bu süre zarfında telefonuna kayıt altına alması isteniyor. Faturasıyla kayıt işlemi için gelen abonenin telefonu bir tek GSM numarasında kullanılmak üzere açılıyor. Başka bir numara ile kullanılamıyor. Abone telefonunu kayıt altına aldırmazsa sistem telefonu otomatik olarak bloke ediyor"denildi.

Zehra SAYAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber