İBB olumsuz hava koşullarına karşı 3 bin 557 personelle mücadele edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2008 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentteki olumsuz hava koşullarına karşı 3 bin 557 personel ve 1058 araçla mücadele edecek.

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başkanlığında Genel Sekreter Mesut Pektaş'ın koordinasyonunda ilgili birim müdürlerinin katılımıyla kışa hazırlık çalışmalarına yönelik Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) toplantı yapıldığı ve kentteki olumsuz hava koşullarıyla mücadeleye yönelik birtakım önlemlerin alındığı belirtildi.

Buna göre, belediye araçlarında kar lastiğinin kullanılacağı kaydedilen açıklamada, daha rahat ve güvenli trafik akışı için vatandaşların da kar lastiği kullanması gerektiği ifade edildi.

Bütün çalışmaların AKOM tarafından koordine edileceği, yağış şiddetine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden gerek personel, gerekse araç takviyesinin alınacağı belirtilen açıklamada, gerekli durumlarda belediyeye hizmet veren müteahhit firmalardan da personel ve araç takviyesi yapılacağı aktarıldı.

Köprüler, üst geçitler, alt geçitler, otobüs durakları, vapur iskeleleri, meydan, hastane ve okul önlerinde ekipler tarafından kar küremesi yapılacağı ifade edilen açıklamada, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin kar küreyen, süpüren, kurutan ve tuz serpen "Kar Kaplanı" aracını kullanacağı, 6 aracın çevre yollarında görev yapacağı kaydedildi.

Vatandaşların kötü hava koşullarından en az düzeyde etkilenmesi için yapılan planlamalarda, İstanbul'un 9 bölgeye ayrıldığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü sorumluluk alanına giren 4 bin 613 kilometre yolda 3 bin 557 personelin 1058 araç ve iş makinesiyle çalışacağı kaydedildi.

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü depolarında 160 bin ton tuz, 1640 ton buzlanmayı önleyici solüsyon bulunduğu, araçların, kentin tüm ana arterlerinde nasıl çalışacaklarının planlandığı, araçların kar yağışından önce bölgelerdeki bekleme yerlerini alacağı belirtildi.

Ara arterlerde ilçe belediyelerinin kendi ekipleriyle yol açma çalışmaları yapacağı ve ana arterlere bağlantı noktalarında ekip bulunduracakları, köy yollarının ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan "Traktör ekiplerince" açık tutulacağı ifade edildi.

İBB tarafından bu yıl ilk defa "Otomatik Yol Meteoroloji Gözlem Sensörleri"nin kurularak işletmeye alınacağı, kentin en kritik yollarında 25 noktaya kurulan istasyonlardan alınacak bilgiler doğrultusunda ekiplerin yönlendirileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber