Gazprom: Doğalgaz fiyatında indirim yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2008 22:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Moskova ? Rusya'nın doğalgaz devi Gazprom'un basın sözcüsü Sergey Kupriyanov, Türkiye ile hiçbir mali sorunları olmadığını ve tüm ithalatçı ülkeler gibi Türkiye için de doğalgaz fiyatında indirim yapılacağını açıkladı.

Rusya'nın RİA Novosti Ajansı'na göre, bir basın toplantısı düzenleyen Sergey Kupriyanov, Ukrayna'ya ihraç edilen doğalgazın gelecek yılın ocak ayından itibaren kesileceğinin altını çizerek, "Eğer Gazprom ile Ukrayna arasında yeni anlaşma imzalanmayacak olursa, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren doğalgazı keseceğiz. Yeni anlaşmanın imzalanmasına başlıca engel ise Ukrayna'nın Gazprom'a olan borcudur" dedi.

Bir gazetecinin "Doğalgazın karşılığını ödemeyen Transdnestr ve Türkiye gibi başka ülkeler de varken, neden yalnızca Ukrayna'ya karşı ambargo uyguluyorsunuz?"şeklindeki sorusuna Kupriyanov, "Transdnestr'in doğalgaz karşılındaki borcu tamamıyla refinanse edildi ve bununla ilgili hiçbir sorun yoktur. Türkiye'ye gelince, bu ülke doğalgazın karşılığını zamanında ve tamamıyla ödemektedir. Ukrayna ile yaşadığımız sorunları Türkiye ile hissetmiyoruz" diye yanıt verdi.

AA muhabirinin, "Gazpromekport şirketinin başkanı, Türkiye ziyareti sırasında Türkiye için doğalgaz fiyatının düşürüleceğini açıklamıştı. Kesin fiyat verebilir misiniz?" sorusunu ise Kupriyanov, "Kesin rakamları şimdi veremiyoruz. Yalnızca ekstra durumlarda verebiliriz. Türkiye için fiyat önceden belirlenmiş formüle göre hesaplanıyor ve Rusya'dan doğalgaz ithal eden diğer devletler gibi, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşle ilgili olarak Türkiye için de oldukça belirli fiyat indirimi yapılacaktır" diye yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber