İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TOKİ'ye Adana'da da itiraz var

Haber Giriş : 01 Aralık 2004 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Fethiye'den sonra Adana'da da deprem riski yüksek bir araziyi toplu konut alanı olarak belirlediği iddia ediliyor.

Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde yaptırılacak bin konut için ayrılan arazinin Anayasa hükmüyle koruma altında bulunan ova olduğu ve deprem riski taşıdığı belirtildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin, toplu konut yapımı için Muğla-Fethiye'de seçtiği yerden sonra Adana'da belirlediği araziye de itiraz var. Adana-Yüreğir'deki arazinin de Fethiye'deki bataklık araziye benzer bir şekilde deprem riski taşıdığı iddia ediliyor.

Fethiye Akarca Mahallesi'nde deniz kenarında bulunan 382 dönümlük bataklık arazinin 147 dönümlük bölümüne 600 konut yapılması için çalışmalara başlayan Toplu Konut İdaresi, Adana'da da merkez ilçe Yüreğir'e bin, Seyhan'a 4 bin olmak üzere toplam 5 bin konut yapmayı planlıyor. Ancak Yüreğir'de bu amaçla seçilen araziye de Fethiye'de olduğu gibi itirazlar geldi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Müzeyyen Şevkin, toplu konut yapımına karşı olmadıklarını, ancak bunun için seçilen araziye itiraz ettiklerini belirterek, ?Dargelirlinin ev sahibi olmasına karşı değiliz, ancak toplu konut için seçilen yer ovadır. Ovaların Anayasa'da belirtildiği gibi korunması gerekmektedir. Ayrıca yeraltı su seviyesi 20 metreden azdır, bu da deprem riskini beraberinde getirmektedir? dedi.
NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber