Ankara'daki 73 okula 'beyaz bayrak' ödülü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2008 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında başkentte, temizlik ve hijyen bakımından belirli kriterlere sahip olan 73 okula daha 'Beyaz Bayrak' ödülü verdi.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başkentteki okulların temizlik ve hijyen açısından değerlendirildiği okullara yenileri eklendi. Özel Arı Okulları'nda düzenlenen ödül törenine, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleriyle okul idarecileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Temennilerinin Ankara'da bulunan 892 okulun tamamının 4 yıl içinde beyaz bayrak alması olduğunu söyleyen Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Türk milli eğitiminin yıllardır çevre bilincinin artması yönünde çaba sarf ettiğini belirterek, ''Beyaz bayrak verilirken okul ve çevre temizliğinin yanı sıra çocuklarımızın iyi bir çevrede yetişmesi de amaçlanmaktadır'' dedi. Çevre kirliliğinin yanında kültür kirlenmesine karşı da mücadele edilmesi gerektiğini belirten Kurdoğlu, bunun üzerinde durulması gereken

bir konu olduğunu söyledi.

İl Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da, başkentteki tüm okulları beyaz bayrak sahibi yapmayı amaçladıklarını kaydederek, projeyle okulların temizliğe, güzelleşmeye önem vermelerinin sağlandığını söyledi. 2006 yılından bu yana okulların temizlik konusunda birbirleriyle yarıştıklarını belirten Aydoğan, alınan beyaz bayrağın iki yıl geçerli olduğunu ifade etti. Avrupa Birliği projelerine çok önem verdiğini ifade eden Aydoğan, bu projeyle Türkiye genelinde 2 bin 520 okulun 'beyaz bayrak' aldığını

belirtti. Aydoğan, son 5 yılda eğitimle ilgili çok önemli çalışmalar yapıldığını, ilerlemeler kaydedildiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, ''Beyaz Bayrak'' almaya hak kazanan Ankara'daki okulların yöneticilerine sertifikaları ve bayrakları verildi. Törende ayrıca Aydınlıkevler Ticaret ve Anadolu İletişim Meslek Lisesi Müdürü Çetin Erturan da ödül aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber