Bursları CHP iptal ettirdi, öğrenciler belediyeye yürüdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2008 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye burslarının kesilmesini protesto eden İstanbul Üniversiteli bir grup öğrenci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü. Soğuk hava ve yağmura rağmen sazlı sözlü eylem yapan öğrenciler, burslarının geri verilmesini istedi. Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin başvurusu üzerine belediye burslarını iptal etmesine rağmen öğrencilerin protesto adresi olarak belediyeyi seçmesi dikkat çekti.

İstanbul Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup Genç-Sen üyesi öğrenci, "Burslarımızı geri istiyoruz" diyerek eylem yaptı. Üniversitenin Beyazıt Yerleşkesi'nden yola çıkan öğrenciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına kadar yürüdü. Öğrenciler Fen ve Edebiyat Fakültelerine de uğrayarak buradaki arkadaşlarını almak istedi. Bu sırada polisin öğrencilere "Ordu Caddesi'nden yürüyemezsiniz" uyarısı üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı. Öğrencilerin yürüyüş güzergahlarının Ordu Caddesi olmadığını ve sadece arkadaşlarını alacaklarını söylemeleri üzerine tartışma sona erdi.

Yürüyüş sırasında öğrenciler Başbakan Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ve CHP lideri Baykal'ın birlikte yer aldıkları bilbordların önünden geçerken "Yuh" çekti. Soğuk hava ve yağmura rağmen eylem yapan öğrenciler, belediyeye kendi aralarından 3 temsilci seçerek gönderdi. Arkadaşlarını dışarıda yağmur altında bekleyen öğrenciler, ısınmak için şarkılar söyleyip halaylar çekti. "Öğrenciler susmuyor burslarını istiyor, 100 lirayı bize çok mu gördünüz?" şeklinde sloganlar atan öğrenciler, kesilen belediye burslarının derhal geri verilmesini istedi.

Öğrenciler kendi hazırladıkları ve üzerlerinde CHP lideri Deniz Baykal, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın resimleri bulunan 100 YTL'lik banknotları da "İşte burslarımız geldi" diyerek havalara fırlattı. Belediyeye giren öğrenci temsilcileri ise görüşmeden olumlu bir sonuç alamayınca eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi, belediyelerin öğrencilere burs vermesini sağlayan kanunun yürürlüğünü durdurmuştu. Başta Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik olmak üzere birçok kişi, Anayasa Mahkemesi'ne başvuran CHP'yi eleştirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber