DPT Müstesarı İslam Kalkınma Bankası'nın ikinci adamı oldu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Aralık 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DPT Müsteşarı Tıktık, İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcılığı'na seçildi. Tıktık görevine ocakta başlayacak.

İSLAM ülkelerinin Dünya Bankası olarak bilinen İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcılığı'na, DPT Müsteşarı Ahmet Tıktık seçildi. Tıktık, sekiz adayın yarıştığı başkan yardımcılığı sınavında rakiplerini geride bırakarak İslam Kalkınma Bankası'nın ikinci adamı oldu. Tıktık, İslam Kalkınma Bankası'nda başkan yardımcılığı görevine getirilen ilk Türk olma özelliğini de taşıyor. Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de İslam Kalkınma Bankası'nda iktisat uzmanı olarak çalışmıştı.

İslam Kalkınma Bankası yönetimi, Tıktık'ın ve diğer yedi adayı ikişer saatlik sözlü sınava tabi tuttu. Bu sınavda, adaylardan bugüne kadar yaptıkları çalışmaların yanı sıra ilginç sorular da yöneltildi. Bu soruların başında ise ?Statükocu musun yoksa reformcu musun?' sorusu yer alıyor. Tıktık'ın, bu soruya ?Reformcuyum' yanıtı verdiği öğrenildi. Tıktık'ın, İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcılığı sınavını kazanmasında, sorulara verdiği yanıtların da etkili olduğu öğrenildi.

TÜRKiYE iÇiN BÜYÜK ŞANS

DPT Müsteşarı Ahmet Tıktık, İslam Kalkınma Bankası'ndaki başkan yardımcılığı görevine ocak ayının ilk haftasında başlayacağını söyledi. Tıktık'ın, 10-15 Ocak'ta tarihlerinde yeni koltuğuna oturması bekleniyor. DPT Müsteşarlığı'na ise Müsteşar Yardımcılarından Halil İbrahim Akça'nın getirilmesi bekleniyor. İslam Kalkınma Bankası'nda halen, alt düzeyde 7-8 Türk uzmanın çalıştığı belirtildi. Tıktık'ın, İslam Kalkınma Bankası'nda görev yapmasıyla Türkiye'nin hazırlayacağı projelerin destek alması şansını artıracağı tahmin ediliyor.

HÜSEYİN ÖZAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber