2 zabıta ve 9 itfaiyeci için 410 kişi başvurdu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Aralık 2008 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 kişinin alınacağı işe 410 başvuru

MANİSA'nın Kırkağaç İlçe Belediyesi bünyesinde görev yapacak iki zabıta ve 9 itfaiyeci kadrosuna 410 kişi başvurdu.

Kırkağaç Belediyesi'nin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında, KPSS taban puanı ve türü belirtilen zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına eleman alınacağını duyurması üzerine uzun kuyruk oluştu. 410 kişinin başvurduğu kayıt işlemleri sırasında 50 kişi boy, kilo ve yaş nedeniyle elendi. Başvuran kadınların sayısının da fazla olduğu görülürken, 360 aday arasından 11'inin seçileceği bildirildi.

Kırkağaç'ın Belediye Başkanı DP'li Rıza Kayadipli, 11 kadro için bu kadar başvuru olacağını tahmin etmediğini söyledi. Başvuru fazlalığının Aydın, Muğla, Denizli gibi çevre il ve yakın ilçelerin yanı sıra Kocaeli, Ordu, Kars gibi uzak illerden gelenlerden kaynaklandığını belirten Kayadipli, şöyle konuştu:

?İşte ekonomik krizin geldiği nokta. Nerelerden geliyorlar. Üstelik KPSS puan türüne göre alım yapılacağı için, bu arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunun şansı var. Ancak, burada sıkıntıya düşüyoruz. Çünkü çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra, kendi memleketlerine dönmek için tayin istiyorlar. Bizim de elimizi kolumuzu bağlıyorlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber