Emekliler gelecek yıldan umutlu değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2008 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Recep Orhan, 2008'de emeklilerin sorunlarının çözümü için umutla beklediklerini, ancak herhangi bir çaba görmediklerini savunarak, "2009 yılına sarkacağını umduğumuz çözümleri ise global kriz gölgelemiş durumda. Asgari ücrete yapılan zamlar ve açıklanan bütçe rakamları 2009 yılında da emeklilerimizin umutlarını şimdiden söndürmüştür" dedi.

Orhan, bu yıl 11 aylık enflasyonun yüzde 10,52 olarak gerçekleştiğini, buna karşın yıl içinde işçi emeklilerinin aylıklarına yapılan artışların yüzde 9,2'de kaldığını söyledi. İşçi emeklilerinin tutturulamayan enflasyon hedefi nedeniyle alacaklı durumda olduğunu dile getiren Orhan, bu durumun Bağ-Kur emeklileri için de geçerli olduğunu ifade etti. Memur emeklilerinin enflasyon karşısındaki kaybının daha yüksek olduğunu anlatan Orhan, memur emeklilerine yapılan yıllık zammın ise yüzde 6 düzeyinde kaldığını kaydetti.

İşçi emeklilerinin emekli aylıklarının yeniden düzenlenmesini öngören intibak yasasını umutla beklediklerini vurgulayan Orhan, bu konuda hazırlıkların sürdürüldüğünün iddia edilmesine rağmen hiçbir somut gelişme gözlenmediğini, yetkililerce hiçbir açıklama yapılmadığını belirtti. Orhan, emeklilerin bir an önce bu yasanın TBMM gündemine alınmasını beklediğini söyledi.

Emeklilerin beklenti içinde oldukları bir başka konunun da üzerinden 17 bayram geçmesine rağmen hala TBMM gündemine getirilmeyi bekleyen "bayram ikramiyesi" meselesi olduğunu ifade eden Orhan, 27 Şubat 2001 tarihinde TBMM'ye sunulan teklifin üzerinden neredeyse 7,5 yıl geçtiğine dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber