Yeni yılı kar ve yağmurla karşılayacağız

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Aralık 2008 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni yıla girmeye çok kısa bir süre kaldı. Yeni yılı tüm Türkiye yağmur ve karla karşılayacak. Yeni yılın ilk günü ise hava güneşli olacak. Ancak İstanbullular dikkat! Bu akşam saat 17.00'den yarın sabah 5.00'a kadar yoğun kar yağışı var.

İstanbul'da geceden bu yana aralıklarla yağan kar, sabah saatlerinde de devam etti. Özellikle yüksek yerlerde etkili olan kar yağışı yüzünden, maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Sabah saatlerinde yoğun olan otoparklar bu sabah sakindi. çoğu istanbullu araçlarını kullanmadı. Araçların çoğu karla kaplı şekilde park edildikleri yerde kaldı. Trafikte toplu taşıma araçlarının çokluğu dikkat çekti. otobüs durakları her zamankinden kalabalıktı.

Okul servisini bekleyen öğrenciler karın keyfini çıkarırken, işlerine gitmeye çalışan vatandaşlar kaldırımlarda yürümekte zorlandı. İstanbul'da TEM otoyolu ve E-5'te ciddi bir trafik sıkıntısı yaşanmadı. Belediye ekiplerinin geceden döktüğü solisyon buzlanmalara karşı etkili oldu. Ara yollardaysa sıkıntılar yaşandı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, halen İstanbul'da aralıklarla devam eden kar yağışının öğle saatlerinden itibaren Avrupa yakası (Başta Eyüp, Şişli, Sarıyer, Gaziosmanpaşa, Esenler, Büyük çekmece, Kağıthane ilçeleri) ile boğaz çevresi; akşam saatlerinden sonra ise Anadolu yakasında (Beykoz, Ümraniye, Samandıra, Sultanbeyli ilçeleri) kuvvetli olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Uyarıda, kar yağışının yanı sıra don olayı ve buzlanmanın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

İSTANBUL'DA SAAT SAAT HAVA TAHMİNİ

BUGÜN HAVA DURUMU
11.00 SAĞANAK YAĞIŞ
14.00 YAĞIŞ
17.00 YOĞUN KAR YAĞIŞI
20.00 YOĞUN KAR YAĞIŞI
23.00 YOĞUN KAR YAĞIŞI
YARIN  
02.00 YOĞUN KAR YAĞIŞI
05.00 YOĞUN KAR YAĞIŞI
08.00 YOĞUN KAR YAĞIŞI
11.00 YAĞIŞ
14.00 YAĞIŞ
17.00 SAĞANAK YAĞIŞ
20.00 SAĞANAK YAĞIŞ
23.00 SAĞANAK YAĞIŞ

ERCİYES'TE KAR SEVİNCİ

Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 64 santimetreye ulaştı. Yılbaşı nedeniyle oteller büyük oranda doldu. Önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, kayakseverleri sevindirdi. Kayak merkezindeki pistlerde kar kalınlığı 64 santimetreye ulaştı.

Mirada Otel Satış Pazarlama Yöneticisi Aslı İba Duran, yılbaşı rezervasyonlarının tamamen dolduğunu ve kar yağışı sonrası Erciyes'in kayakseverlerin akınına uğradığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber