Zihinsel engelli adama Kaymakam'dan yardım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2008 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Tarsus ilçesinde kendisine ve çevresine zarar vermemesi için ailesi tarafından su tankına bağlandığı belirlenerek hastaneye kaldırılan zihinsel engellinin tedavisinin rehabilitasyon merkezinde sürdürüleceği bildirildi.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ın talimatıyla, 4 Aralık tarihinde, ambulansla, yaşadığı Say köyünden alınarak Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılan zihinsel engelli Bekir Şener'in (45), Mersin'deki özel bir rehabilitasyon ve bakım merkezine yerleştirildiği belirtildi.

Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, yaptığı açıklamada, Tarsus Devlet Hastanesi'nde zeka geriliği teşhisi konulması nedeniyle ve sürekli bakıma ihtiyacı olduğu dikkate alınarak Bekir Şener'in tedavisinin rehabilitasyon merkezinde sürdürülmesine karar verildiğini belirtti.

Gülşen, ?Şener'in sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için her türlü imkan sağlanacak. Şener'in geleceğe güvenle ve umutla bakması için ne gerekiyorsa yapılıyor. Rehabilitasyon merkezinde kaldığı sürece masrafları devlet tarafından karşılanacak. Tedavisini yakından takip edeceğiz? dedi.

Şener'in 7 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu zihinsel engelli olduğu, yaklaşık 3 yıl önce dövülmesinin ardından ihtiyaçlarını gideremez ve kendisi ile çevresindekilere zarar verir hale geldiği, bu nedenle iple su tankına bağlandığı öğrenilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber