TOKİ'nin projesinde talep ilk kez arzın altında

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2009 08:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TOKİ'nin satışa çıkardığı Kayabaşı bölgesindeki dev uydu kent projesinin ilk etabındaki konutların kura çekilişi iptal edildi

Konut piyasasındaki daralma TOKİ'nin satışlarında da görülmeye başladı. Daha önceki projelerde satışa çıkarılan konut sayısının 3-4 katı talep toplayan TOKİ'nin İstanbul Kayabaşı'nda yapacağı projenin ilk etabında arz edilen konut ile talep başa baş çıktı.

ARZ-TALEP DENGELENDİ

TOKİ tarafından Kayabaşı uydu kent projesindeki 8 bin 264 konuta satışa çıktığı ilk günden itibaren toplam 7 bin 198 başvuru yapıldığı belirtilirken, TOKİ yetkilileri, başvuru sayısının satışa çıkarılan konut sayısıyla hemen hemen aynı çıktığını, kuraya gerek kalmadığını, başvuran herkesin konut sahibi olacağını açıkladı.

Daha önce deprem dönüşüm ve sosyal konut kapsamında satışa sunulan konutlar için kura çekilişleri iptal edilmişti. Arzdan fazla talep oluşmaması nedeniyle alt gelir grubu konutları için kura çekilişi de iptal edildi. Böylelikle 3 tip konuta da başvuru yapan herkes konut alma hakkına sahip oldu.

Bu kapsamda hak sahiplerinin, sosyal konutlar için 12-30 Ocak, alt gelir grubu için ise 16 Şubat 13 Mart tarihleri arasında peşinatlarını Halkbank şubelerine veya İstanbul Uygulama Daire Başkanlığında kurulan veznelere yatırmaları gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber