Vatandaşlar ilaçlarını 1 ay daha alabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2009 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, yerine getirilmeyen sözleşme hükümleri nedeniyle hem Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hem de Maliye Bakanlığı ile sigortalıların serbest eczanelerden ilaç almasını sağlayan sözleşmeleri fesh etmeye karar verdiklerini belirterek, "Vatandaşlar ilaçlarını 1 ay daha serbest eczanelerden alabilecek" dedi.

Çolak, TEB Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, sorunlarının çözümü için Sağlık ve Maliye Bakanlıkları ve SGK yetkileri ile yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını, seslerini duyurmak için 21 Aralıkta Ankara'da bir miting düzenlediklerini hatırlattı.

"Yerine getirilmeyen sözleşme hükümleri nedeniyle hem SGK, hem de Maliye Bakanlığı ile imzalanan sözleşmeleri fesh etmeye karar verdiklerini" açıklayan Çolak, 1 aylık geçiş sürecinde vatandaşların ilaçlarını serbest eczanelerden alabileceklerini, sözleşmenin yenilenmemesi durumunda ise, 1 Şubattan itibaren ilaç bedellerinin hastalardan tahsil edileceğini söyledi.

Hep sorunların çözümünden yana tutum sergilediklerini, ancak çözümün sürekli bir tarafın fedakarlığı üzerine inşa edilemeyeceğini ifade eden Çolak, "Sürekli haklı olduğumuzu ifade edip, hiçbir şey yapmayanlar, bugün itibariyle sözleşmesizlik dönemine geçiş sürecini de hazırlamışlardır" dedi.

Çolak, tüm illerde "yeşil kartlı" ilaçlarından 312 milyon 823 bin lira, konsolide bütçe adı altında, devlet memurlarının ilaçlarından ise 300 milyon lira dolayında alacakları bulunduğunu belirtti.

TEB Başkanı Çolak, özellikle Sağlık Bakanlığı hastaneleri, Milli Eğitim Bakanlığı, cezaevleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ödemelerinde sıkıntı olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber