MHP ve SP'den 'Atama kıyağı' iddiası

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Ocak 2009 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP adayı olmak için istifa eden müdürün yerine milletvekilinin kardeşi Gençlik ve Spor müdürü oldu

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)

ELAZIĞ'da AKP'den belediye başkan aday adayı olmak için istifa eden Gençlik Spor İl Müdürü Sedat Acar'ın yerine, AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı'nın kardeşi Mustafa Sadi Fındıklı atandı. MHP İl Başkanı Servat Gürgözler ile SP İl Başkanı İlyas Keskin, atamanın partizanca yapıldığını öne sürerek tepki gösterdi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, 29 Mart'taki yerel seçimlerde AKP'den Elazığ Belediye Başkanlığı'na aday adayı olmak için 1 Aralık 2008'de görevinden istifa etti. AKP, Elazığ'da belediye başkan adaylığı için DP'den partilerine geçen mevcut başkan Süleyman Selmanoğlu'nu aday gösterince, Acar, görevine dönmek için başvuruda bulundu. AKP Elazığ Milletvekili Hamza Yanılmaz'a yakınlığıyla bilinen ve Yanılmaz'ın Elazığ Belediye Başkanlığı döneminde Özel Kalem Müdürlüğü'nü yapan Sedat Acar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine getirilmedi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne Sedat Acar'ın yerine AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı'nın kardeşi Mustafa Sadi Fındıklı atandı. Mersin Gençlik İl Spor Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan Mustafa Sadi Fındıklı'nın atama yazısı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ulaşırken, Fındıklı henüz kente gelip görevine başlamadı. MHP Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözer, "AKP'nin kendi partilerinden aday adayı olan başarılı bir bürokratı görevden alırken, siyasi oyunla milletvekilin kardeşini bu göreve getirdi. AKP, siyasi olarak görevi getirdiği kurum idarecilerini siyasete soyunup aday adayı olmayı planlayanları da cezalandırıyor. Sürekli demokrasiden dem vuranların, kendi içlerinde demokrasiden ne kadar uzak tutumlar içerisine girdiklerini ibretle seyrediyoruz" dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı İlyas Keskin, "Bu atama üzücü ve esef vericidir. Ayrıca partizan bir anlayışla gerçekleştirildiği kanaatindeyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber