Kazandıkları değil, ağırlandıkları üniversitenin öğrencisi oldular

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Ocak 2009 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kazandığı üniversitede altyapı ve akademik kadro yetersizliğinden okuyamayan öğrenciler, eğitimlerine bir başka üniversitede devam ediyor. Kayıtlarını kazandıkları üniversitede yaptıran öğrenciler, 3. sınıfa kadar başka fakültelerde öğrenim görüyor. Misafir öğrenciler, ancak 4. sınıftan itibaren asıl yuvalarına dönüyor.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi, Kahramanmaraş'taki Sütçü İmam Üniversitesi'ni kazanan 180 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. 3 yıl boyunca aynı sınıfı paylaşan öğrenciler, 4. sınıfta kazandıkları üniversitelere dönüyor. Bu uygulama, kimilerini memnun kimilerini ise mutsuz ediyor. Kahramanmaraşlı Feyzanur Özveri (18), ÇÜ Tıp Fakültesi'nde öğrenim görüyor. Aslında Sütçü İmam Üniversitesi öğrencisi. O, kaydını Kahramanmaraş'ta yaptırmış. Ancak altyapı yetersizliğinden Adana'da öğrenimine devam edeceği belirtilmiş. Özveri, ailesinin yanında okuma hayalleri kurarken şimdi dördüncü sınıfa geçeceği günü bekliyor. Özveri'yi tek sevindiren durum, Çukurova Üniversitesi'nin imkanları. ÇÜ'de dünyaca saygın öğretim üyelerinin bulunduğunu anlatan Feyzanur, "Önceleri Adana'da okuyacağım için üzülmüştüm. Ancak başarılı bilimsel çalışmalar sebebiyle ÇÜ'de mutluyum." diyor. Mardinli Abdussamed Akan (20) da Kahramanmaraş'ta okuyacağı düşüncesiyle tercih yapanlardan. Kendisine ÇÜ'de misafir gibi davranılmadığını anlatan Akan, yıllarca aynı sınıfı paylaşacağı arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalmanın burukluğunu şimdiden yaşıyor. Hatice Çetindoğan ise çok sayıda öğrencinin ÇÜ'de öğrenim görmek istediğine dikkat çekerek, bu imkânın kendilerine takdim edildiğini kaydediyor.

Karadeniz Teknik'in 21 hukuk öğrencisi de Ankara Gazi Üniversitesi'nde. KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Köse, geçen yıl kurulan fakültenin iki yıl içinde hizmete hazır hale geleceğini kaydediyor. Gazi Üniversitesi'ne öğrenci gönderen KTÜ de Rize'nin 40 öğrencisini misafir ediyor. Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, inşaat halinde olan bina ve akademik kadronun yetersizliğinden KTÜ'de eğitim görüyor. Öğrencilerini Gazi'ye gönderen bir başka hukuk fakültesi ise Atatürk Üniversitesi. Geçen yıl 50 öğrencinin kayıt yaptırdığı fakültenin kontenjanı 20'ye düşürüldü. Kayıt yaptırmak için Erzurum'a gelen öğrenciler, YÖK'ün kararını öğrenince eğitimlerine Ankara'da devam etmek zorunda kaldı.

Ömer Sarı,Hasan Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber