Hızlı trende 'yolculu deneme' yapılmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2009 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ulaştırma Bakanlığı, TCDD Genel Müdürlüğünün, hızlı tren çalışmalarına ilişkin bir yıldır kum torbaları/ölçüm cihazlarıyla gerçekleştirdiği güvenlik testlerinin sona erdiğini, bu aşamadan sonra yolcuların bulunduğu bir ortamda güvenlik testinin yapılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün Bakan Yıldırım'ın katılımıyla 2008 faaliyetlerine yönelik değerlendirme toplantısı düzenlendiği anımsatıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın bugün bakanlığımız faaliyetlerinin 2008 yılı değerlendirme toplantısında, hızlı tren çalışmalarının takvimine ilişkin yapmış olduğu açıklamada sözü edilen, 'yolculu deneme seferi' ifadesiyle yolculara yönelik hizmetin (konfor, büfe, tuvalet, klima, koltuk, anons vb.) ve müşteri ilgi memnuniyetinin ölçümlenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca, yolcu talebi doğrultusunda tren saatleri ve hangi sıklıkla seferlerin düzenleneceğini de bu ölçümleme ve denemelerle ortaya çıkacaktır.

TCDD Genel Müdürlüğünün bir yıldır kum torbaları/ölçüm cihazlarıyla gerçekleştirdiği güvenlik testleri sona ermiştir. Bu aşamadan sonra yolcuların bulunduğu bir ortamda güvenlik testinin yapılması asla söz konusu değildir.

Sayın Binali Yıldırım'ın, 'yolculu deneme seferi' ifadesinde amaç, işletmenin daha verimli, başarılı olması için yolcu davranışlarının, beklentilerinin ölçülmesine yöneliktir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber