Aydın Fen Lisesi'nin ÖSS başarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2009 17:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEHMET BARLAS

AYDIN (İHA) - Aydın Fen Lisesi Müdürü Tansel Sarayköylüoğlu, 2008 ÖSS'ye başvuran herkesin çözmekle sorumlu olduğu ÖSS-1 testinde Aydın Fen Lisesi'nin bir ikincilik ve iki üçüncülük alarak, ÖSS'de önemli bir başarıya daha imza attığını belirtti.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) hazırlanan ''Ortaöğretim Kurumlarına Göre 2008-ÖSS Sonuçları Kitabının'' ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlandığını hatırlatan

Aydın Fen Lisesi Müdürü Tansel Sarayköylüoğlu, kitapta, ÖSS'ye başvuran ve yerleştirilen aday sayıları, ortak derslerle ilgili testler ile bu testlerden hesaplanan ÖSS-1 puanları ve YDS sonuçlarına yer verildiğini söyledi. Aydın Fen Lisesi'nin Sayısal-1 testinde 3., Sözel-1 testinde 2. ve Eşit Ağırlık-1 testinde 3. olmayı başardığını belirten Sarayköylüoğlu, ?Yaklaşık 5 yıldır ÖSS'de ilk üç sırada yer alıyoruz. Yarıştığımız okullar sürekli değiştiği halde Aydın Fen Lisesi'nin yeri hep birincilik ile üçüncülük arasında oluyor. Bu durum istikrarlı başarı anlayışlarının en önemli göstergesidir? dedi.

Aydın Fen Lisesi'nin Türkiye'nin en elit ve en yüksek puanla öğrenci alan özel okullarını geride bırakmayı başardığını aktaran Sarayköylüoğlu, ''Aydın Fen Lisesi, Türkiye çapında öğrenci alan elit bir okul oldu. Geçtiğimiz yıl 48 öğrencinin sadece 6'sını Aydın'dan aldık. Geriye tüm öğrencilerimiz yurdumuzun değişik illerinden geldiler. Okulumuzun tercih edilme oranı her geçen yıl daha da artıyor. Bundan sonra da bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Her üç testte de birinci olan İzmir Fen Lisesi geçtiğimiz yıl sadece 21, okulumuz ise 48 mezun verdi. Aydın Fen Lisesi mezun olan ilk 21 öğrencisi ile sıralamaya konulması durumunda, İzmir Fen Lisesi'nin önünde yer alacak? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber