Anayasa Mahkemesi Başkanına, damadı üzerinden, suçlama

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haşim Kılıç'ın damadı Mustafa Çubuk, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne trampa yöntemiyle bir bina verip karşılığında en az 3 kat daha değerli bir arsaya ortak oldu

Kılıç: Damadımı takip etmek görevim değil

Kemal GÖKTAŞ / VATAN

ANKARA - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın damadı Mustafa Çubuk, nikah şahidi Bülent Sungur ve nikahı kıyan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, arsa takasında biraraya geldi. Değeri en az 6 milyon lira olan Çankaya'daki arsa bu fiyatın çok altında damat ve arkadaşına verildi.

CNN Türk ortaya çıkardı

CNN Türk'ün haberine göre Mustafa Çubuk ve arkadaşı Bülent Sungur iki yıl önce Çankaya'da BM binasının yakınındaki Movipol Sineması'nı (şimdiki değeri 2 milyon TL) satın aldı. Binada bir tasarrufta bulunmayan iki genç arkadaş geçen yıl temmuzda binayı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne verdi. İki ortak bina karşılığı Meclis lojmanlarına giden Turan Güneş Bulvarı'ndaki Yıldızevler Karakolu ve Tepebaşı Camii'nin yanındaki arsaya ortak oldu.

Çubuk, Sungur ve Gökçek 20 Nisan 2008'deki nikahtan 3 ay sonra, 18 Temmuz'da anlaşmayı sonuçlandırdı. Anlaşmanın Anayasa Mahkemesi'nin AKP kapatma davasındaki kararından 20 gün önce yapıldığı da bildirildi. Böylelikle 6 bin metrekarelik arsanın 67.4'ü, iki ortağa geçerken bu ortaklığa Gökçek de katılmış oldu.

Kriz öncesi 10 milyon ederdi

Emlak uzmanları, çok değerli anlamında 'şerefiyeli' diye nitelendirdikleri ve bugünkü değerinin 6 milyon TL olduğunu belirttikleri arsanın inşaatında 20-25 bin metrekarelik bir alanın ortaya çıkacağını ifade etti. Kriz nedeniyle arsanın bugünkü fiyatının 6 milyon TL olduğu belirtilirken, bu fiyatın kriz öncesi 10 milyon TL'den az olmayacağı öne sürüldü.

Arsa, belediye planlarında bölgesel ticaret merkezi olarak gösteriliyor. Aynı zamanda konut yapma izni de bulunuyor. Emlak uzmanları ayrıca bina ile takas edilen arsa arasında büyük fiyat farkı bulunduğunu, belediyenin takas sırasında bu fiyat farkını talep etmesi gerektiğini vurguluyor.

3-4 misli yanılma olmaz

VATAN'a konuşan emlak uzmanı Oğuz Yasemin ?Belediye takas yapar ama rant sağlayacaksa bu işe girer. Her takasta iki taraftan biri az çok yanılır ama böyle 3-4 misli yanılma olmaz? dedi. Gördüğü bina ve arsanın sahibinin kim olduğunu kesinlikle bilmediğini, fiyatları mesleki sorumluluk dahilinde verdiğini söyleyen Yasemin ?Arsa için 6 milyon TL eder derken buranın bir tüccarın olduğunu düşünerek, biraz önü açılsın diye az bile söyledim. Arsa aslında bunun da üzerinde? diye konuştu.

?Haberim yok, trafik kazası olsa benden bilecekler'

ANAYASA Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, damadı Mustafa Çubuk'un, Ankara Büyükşehir Belediyesi'yle yaptığı 'kârlı takastan' haberi olmadığını söyledi. Kılıç, konuyla ilgili olarak VATAN'ın sorusuna, ?Benim böyle bir şeyden haberim yok? dedi. ?Konuyu soracağım. Bir bakmam lazım. Ondan sonra gerekirse detaylı bir açıklama yaparım? diye konuşan Kılıç, söz konusu haberde, bu alışverişin Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkında açtığı kapatma davasından önce yapıldığının belirtilmesine de ?Trafik kazası olsa benden bilecekler? diyerek sitem etti.

Kılıç: Damadımı takip etmek görevim değil

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber