FLAŞ! Ergenekon'da yeni dalga: Çok önemli isimler gözaltında... İşte tüm ayrıntılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4'ü albay olmak üzere 9 muvazzaf subay gözaltına alındı

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul'da 4'ü albay rütbesinde olmak üzere 9 muvazzaf subayın gözaltına alındığı bildirildi.

Eski Genelkurmay Hukuk Müşaviri gözaltında

Gözaltına alınanlar arasında Genelkurmay Başkanlığı Eski Hukuk Müşaviri Emekli Tümgerenal Erdal Şenel de bulunuyor. Polis ekipleri eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in evinde arama yapıyor.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da 4 kişinin evinde arama yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında polis ekipleri sabah erken saatlerde Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ile Engin Aydın'ın evlerine giderek, arama başlattı.

Polisin mahkeme kararı uyarınca bu kişilere ait evlerde yürüttüğü arama devam ediyor.

Aramaların ardından bu kişilerin gözaltına alınacağı bildirildi.

EMEKLİ ORGENERAL KEMAL YAVUZ

Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Kemal Yavuz'da gözaltına alındı.

TUNCER KILIÇ GÖZALTINA ALINDI

Eski MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç da gözaltına alınanlar arasında.

İstanbul'da gözaltına alınan Emekli Albay İlyas Çınar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık kontrolü için Fatih Adliyesi'ne getirildi.

Burada sağlık kontrolünden geçirilen Çınar, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Çınar'ın, Doğu Perinçek ile birlikte Talat Paşa Komitesi'nde yer aldığı öğrenildi


Sabih Kanadoğlu'nun evinde arama

Ankara - Ergenekon soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ankara'daki evinde arama yapmak üzere emniyet mensupları evine geldi.

Sabih Kanadoğlu'nun Ayvalık'taki iki evinde de arama

Ayvalık - Ergenekon soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki iki evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, cumhuriyet savcılarının nezaretinde Kanadoğlu'nun Sarımsaklı mevkisi ile Çamlık Mahallesi'nde bulunan evlerinde arama yaptığı bildirildi.

Kanadoğlu'nun evinden hangi belgeler alındı?

İHA - Ergenekon soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki 2 evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, jandarma ve cumhuriyet savcılarının nezaretinde Kanadoğlu'nun Tuzla mevkiinde, Arkadaşlar Sitesi ile Ayçiçeği Sokağı'ndaki evlerinde arama yaptığı bildirildi. Kandoğlu'nun müdahil avukatı Hikmet Denli, "Sabah 09.45 sıralarında Sabih Kanadoğlu'nun Tuzla'daki evine 2 sivil polis ve ilçe jandarma komutanı gelmiş. Çilingir çağrılarak eve girilmiş. Buradan 3 doküman alınmış. Ekipler 11.30'da ayrılmış. Dokümanlarda Vural Savaş, Kaya Altınak ve Burak Reis'e ait yazılar olduğunu öğrendim" ifadelerini kullandı.


Ergenekon kapsamında bir yüzbaşı ile emniyet amiri gözaltına alındı

''Ergenekon soruşturması'' kapsamında İzmir'de bir yüzbaşı ile emniyet amirinin gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Emniyet Amiri E.E. ile ismi açıklanmayan denizci bir yüzbaşı gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen talimat üzerine gözaltına alınan 2 kişinin İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirildiği öğrenildi.


SORUŞTURMA KAPSAMINDA ARALARINDA ANKARA VE İSTANBUL'UN BULUNDUĞU 6 İLDE YAKLAŞIK 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Genelkurmay Eski Hukuk Müşaviri gözaltında

Gözaltına alınanlar arasında Genelkurmay Başkanlığı Eski Hukuk Müşaviri Emekli Tümgerenal Erdal Şenel'in de bulunduğu iddia ediliyor.

Ankara'da gözaltına alınanların sayısı 9'a yükseldi

Ankara - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınanların sayısı 9'a yükseldiği bildirildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin "yakalama, arama ve inceleme" kararı uyarınca harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara'da bir kişiyi daha gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında Özel Kuvvetlerden emekli Albay Mustafa Levent Göktaş da Birlik Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

Böylece Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın, Erdal Şahin ve Yüzbaşı Muhammed Sarıkaya ile birlikte Ankara'da gözaltına alınanların sayısı 9'a yükselmiş oldu.

Zanlıların Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

Prof. Dr. Yalçın Küçük, Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, Eski Genelkurmay Adli Müşaviri Emekli Tümgeneral Erdal Şenel, Engin Aydın ve Erdal Şahin evinde yapılan aramalar sonrasında, eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da ikametinde gözaltına alınmıştı.

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun evindeki aramaların devam ettiği belirtilirken, operasyon kapsamında Yüzbaşı Muhammed Sarıkaya'nın da gözaltına alındığı bildirildi.

Böylece Ankara'da gözaltına alınanların sayısı 8'e yükseldi.

Polisin yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Sivas'ta Ergenekon kapsamında 11 gözaltı

Sivas - Sivas'ta Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi.

Soruşturma kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyon kapsamında 2 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 11 kişinin Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusu devam ediyor.

Bazı illerle birlikte eş zamanlı yapılan operasyonun ön hazırlığının uzun zamandır sürdüğünü ifade eden emniyet yetkilileri, soruşturmanın devam ettiğini belirttiler.

2 el bombası, bir "kalem silah", çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 mermi ve bol miktarda dijital materyalin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 2'sinin kamu görevlisi olduğu öğrenildi.

Ergenekon kapsamında Tokat'ta 1 polis ile öğretmen gözaltına alındı

Ergenekon soruşturması kapsamında Tokat'ta iki kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Tokat Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in yeğeni olduğu öğrenilen Tokat Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli polis memuru O.Y.Ş. ile bir okulda öğretmen olan O.S. gözaltına alındı.

Zanlıların İstanbul'a gönderildiği bildirildi.

ERGENEKON davasında yeni gözaltılar çerçevesinde Kayseri'de de 1'i albay 3 kişi gözaltına alındı.

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul'dan gelen bir polis ekibi Kayseri Garnizonu'ndaki 2'nci Hava İkmal Bakım merkezinde görevli Albay C.K. ile F.K. adlı kişi ve F.C. adlı kadının evlerinde arama yaptıktan sonra 3 zanlıyı gözaltına aldı. Zanlılar, soruşturma gereği ifadeleri alınmak üzere İstanbul'a götürüldü.


İbrahim Şahin Ergenekon'dan gözaltında

Ergenekon soruşturması kapsamında Özel Hareket Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin gözaltına alındı.


Yalçın Küçük'ün evinde Ergenekon kapsamında arama

Ankara - Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün evindeki aramanın, Ergenekon soruşturması kapsamında yapıldığı belirtildi.

Prof. Dr. Küçük'ün evindeki arama, sabah saat 07.00 sıralarında başladı. Arama işlemi sırasında Küçük'ün de evinde olduğu ifade edildi.

Polis ekiplerinin araması sürerken, Küçük'ün evine gelen avukatı Dursun Ermiş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ermiş, polis ekiplerinin, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin "yakalama, arama ve inceleme kararı" çerçevesinde arama başlattığını söyledi.

Aramanın devam ettiğini anlatan Ermiş, Küçük'ün kitapları, CD'leri ve evdeki her şeyin incelendiğini belirtti.

Ermiş, "Aramadan sonra ne yapılacak" sorusunu, "Yakalama emri var. İstanbul'a götürülecek. 7 aydır zaten aleyhine bir kampanya vardı. Kampanya sonuç verdi. Ergenekon soruşturmasına dahil edildi" diye yanıtladı. Avukat Ermiş, Yalçın Küçük'ün durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Yalçın Küçük'ün İstanbul'daki evinde de arama

İstanbul - Ergenekon soruşturması kapsamında, Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün İstanbul'daki evinde de arama yapılıyor.

Prof. Dr. Küçük'ün Fatih Balat Tahtaminare Mahallesi Fener Kireçhane Sokağı'ndaki evine gelen polis ekipleri, çilingir yardımıyla kapısını açtırdıkları eve girerek arama çalışması başlattı.

Ankara'daki evi de aranan Küçük'ün, İstanbul'daki evinde gerçekleştirilen ve halen süren aramanın, bir avukat nezaretinde yapıldığı öğrenildi.


İstek Vakfı'nda polis incelemesi

İstanbul - İstek Vakfı'nın Kadıköy'deki yönetim binasında polislerce inceleme yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, İstek Vakfı'nın Kadıköy Acıbadem'deki yönetim binasına saat 07.00 sıralarında gelen polis, içeri girerek inceleme başlattı. Polisin vakıftaki incelemeleri sürüyor.

Yeditepe Üniversitesi'nde arama bitti

Yeditepe Üniversitesinde, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yapılan arama tamamlandı.

''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusuyla İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği ''yakalama, arama ve inceleme'' kararı üzerine, Maltepe Kayışdağı'ndaki Yeditepe Üniversitesi rektörlük binasının 3. katında, Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan'a ait bölümde yapılan arama sona erdi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaklaşık 9 saat 45 dakika süren aramanın ardından 3-4 çuval doküman ile bazı klasörleri şubeye götürdü.

Bu arada, üniversiteye gelen avukat Fatih Volkan, Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan'ın evinden gözaltına alındığını bildirdi.

Öte yandan, aynı yerleşke içerisindeki İstek A.Ş'de de arama yapıldığı öğrenildi.


Evlerinde arama yapılan kişiler gözaltına alınacak

Ankara - Ergenekon soruşturması kapsamında, Ankara'da toplam 7 kişinin evinde arama yapıldığı bildirildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara'da 7 kişi hakkında "yakalama, arama ve inceleme" kararı verdi.

Buna göre, sabah erken saatlerde harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ile Engin Aydın ve Erdal Şahin'ın evlerinde eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın ise general lojmanlarındaki ikametinde arama yaptı. Aramalar sırasında evlerde bulunan bilgisayarların içerisindeki dosyaların yedeklerinin alındığı da belirtildi.

Bu kişilerin, ev aramalarından sonra gözaltına alınacağı ve sağlık kontrolünün ardından Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüleceği öğrenildi. 7 kişinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.


Yarbay'ın evinde 22 el bombası ele geçirildi

(CİHAN) - Adapazarı'nda Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda Mustafa Dönmez isimli yarbayın gözaltına alındığı öğrenildi. Dönmez'in evinde yapılan aramada, 22 adet el bombası, 4 adet tabanca ve 1 adet kaleşnikof ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Ergenekon soruşturması kapsamından 6 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonlardan biri de Adapazarı'nda gerçekleştirildi. Operasyonda, Mustafa Dönmez ismil yarbay gözaltına alındı. Dönmez'in evinde yapılan aramada; 22 adet el bombası, 4 adet tabanca, 1 adet kaleşnikof ve binlerce merminin ele geçirildiği öğrenildi.


Ergenekon'da gözaltına alınanların isimleri belli oldu

- Ergenekon soruşturması kapsamında 12 ayrı ilde yapılan operasyonlarda 4'ü albay, 9'u muvazzaf subay 34 kişi gözaltına alındı. Aralarında Bedrettin Dalan'ın da bulunduğu 3 kişi aranırken, İstanbul'da 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde yapılan 'Ergenekon' operasyonu sürüyor. Savcı Zekeriya Öz'ün talimatı üzerine İstanbul merkezli olarak Ankara, İzmir, Sivas, Tokat, Kastamonu, Sakarya, Kayseri, Kocaeli ve Şırnak illerinin de aralarında yer aldığı 12 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda toplam 34 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında, ABD'de olduğu bildirilen Bedrettin Dalan ile birlikte 3 kişinin de arandığı belirtildi. İstanbul ve diğer illerde gözaltına alınan şüphelilerin bir bölümünün isimleri belli oldu.

Ankara'da Prof. Dr. Yalçın Küçük, Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, emekli Tümgeneral Erdal Şenel, Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin, YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, gazeteci Engin Aydın ve Muhammet Sarıkaya (muvazzaf) gözaltına alındı. İstanbul'da emekli Orgeneral Kemal Yavuz, İlhami Ümit Handan (Bedrettin Dalan'ın Özel Kalem Müdürü), Coşkun Umur (Bedrettin Dalan'ın yanında çalışıyor), emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, emekli Albay Hüseyin Vural, Barış Dalan (Bedrettin Dalan'ın oğlu), Çağdaş Türkiye Partisi Genel Başkanı Hasan Ataman Yıldırım, Mehmet Koral ve Özkan Bektaş gözaltına alındı. İzmir'de Deniz Binbaşı Erbay Çolakoğlu ve Özel Harekat Amiri Ergin Erkılınçoğlu, Adapazarı'nda Lojistik Komutanlığı'nda görevli Mustafa Dönmez, Tokat'ta ise Erdal Şahin gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Soruşturma sürerken, çeşitli illerde gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber