Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre soğuk ve yağışlı havanın bugün iç ve doğu bölgelerde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Bugün iç ve doğu bölgelerde görülecek yağışların, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Kayseri, Yozgat), Doğu Anadolu'nun batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl) ile Gümüşhane, Bayburt, Artvin ve Tokat çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve zamanla kar, Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa) ve Ordu ile sabah saatlerinde Akdeniz kıyıları (Antalya'nın doğu kıyıları, Mersin, Hatay ve Adana kıyı kesimi), Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde ''etkili'' olması bekleniyor.

Gece saatlerinde iç bölgelerde yağışların etkisini kaybetmesi ve havanın açmasıyla birlikte, İç Anadolu bölge geneli, Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Kastamonu) ve İç Ege'de (Kütahya, Afyon, Uşak) kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışlı havanın yarın sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusu (Rize, Artvin ve Hopa) ile Doğu Anadolu'nun doğusunda (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Bitlis ve Hakkari) etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği, ancak soğuk havanın özellikle gece ayazları şeklinde iç ve doğu bölgelerde hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Doğu kesimlerdeki kuvvetli yağış ile gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde görülecek kuvvetli buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması isteniyor. (CİHAN)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber