TRT ana haber bültenini Cem Evinde yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hz. Hüseyin ve 72 yandaşının şehit edildiği Kerbela olayının 1329. yıldönümü nedeniyle Muharrem ayının 10. gününde TRT 1 Ana haber bülteni Karacaahmet Sultan Dergahı Cem Evinden yayınlandı.

Karaca Ahmet Sultan Kültürünü Tanıtma Dayanışma ve Türbesini Onartma Derneği Başkanı Muharrem Ercan, TRT'nin yayından mutlu olduklarını belirterek "Bizler bir ağacın güzellikleriyiz. Alevi-Sünni ayrımı olmaz."dedi

Alevilerin Hz. Ali'nin oğlu İmam Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesi dolayısıyla Hicri takvimin birinci ayının ilk günü (dün) 12 günlük matem orucuna başladı. TRT 1 bu günde bir ilke imza atarak ana haber bültenini Karaca Ahmet Sultan Kültürünü Tanıtma Dayanışma ve Türbesini Onartma Derneği'nden yayınladı. Ana haber bülteni için Karacaahmet Cem Evi'ne gelen TRT 1 ekibi, büyük bir heyecanla yayına hazırlandı. Karacaahmet Sultan Dergahının dört ayrı yerine kamera koyan TRT 1 konuk olarak ise yazar Cemal Şener ve Alevi dedelerine yer verdi. Hz. Hüseyin ve 72 yandaşının şehit edildiği Kerbela olayının 1329. yıldönümü nedeniyle Muharrem ayının 10. gününde Karacaahmet Sultan Dergahı Cem Evinden ana haber bültenlerini sunan TRT1, Alevilik felsefesinin özünü ele aldı.

TRT'nin yaptığı açılımdan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Karaca Ahmet Sultan Kültürünü Tanıtma Dayanışma ve Türbesini Onartma Derneği Başkanı Muharrem Ercan, birlik mesajı verdi. Toplumun Aleviliğin ne olduğunu bilmediğini belirten Ercan, böyle güzel açılımların kendilerini topluma anlatmada yardımcı olduğunu ifade etti. Kendilerinin asla Alevi-Sünni ayrımı yapmadıklarını kaydeden Ercan "Hepimiz Allah diyoruz Hz. Muhammet Mustafa diyoruz ve O'nun ehlibeytini seviyoruz. Peygamberimiz ne buyuruyor 'Size iki şey bırakıyorum biri Kuran-ı Kerim biride Ehlibeytimdi.' Ehlibeyt kim Hz. Ali, Hz. Fatıma, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin. Olay bu kadar basit."dedi. Bu yayınların en azından Alevi-Sünni ayrımının olmadığını göstereceğini kaydeden Ercan şöyle konuştu "Bizler Çanakkale'de, Sakarya'da, kurtuluş savaşında Alevi-Sünni ayrımı yapmadık. Zaten olmaz böyle bir şey. Biz azınlık da değiliz bizler cumhuriyetin kurucularıyız. Bizler Aleviliği İslam dışı kabul edenlere de karşıyız Alevilik İslam'ın özüdür. Bizler hep birlikte bir ağacın güzellikleriyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber