SSK çalışanları, işyerlerini işgal etti

Haber Giriş : 02 Aralık 2004 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi'ne bağlı bir grup SSK çalışanı, SSK Genel Müdürlük katını 'işgal' ederek, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrini öngören tasarıyı protesto etti.

SSK hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin tasarıya yönelik protesto eylemleri devam ediyor. Bu çerçevede, SES Ankara Şubesi'ne bağlı bir grup SSK çalışanı da SSK Genel Müdürlük binasında 'işgal' eylemi yaptı. Genel Müdürün odasının da bulunduğu katın penceresinde 'SSK Hastaneleri Bizimdir. Satılamaz' pankartı açan eylemciler, 'AKP sağlığa zararlıdır', 'Direne direne kazanacağız', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek, 'Bu yasa Meclis'ten geçmeyecek' şeklinde sloganlar attılar. SSK çalışanlarının eylemine halkevlerine mensup bir grup da destek verdi.

SSK Genel Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapan SES Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, AK Parti iktidarının kendileriyle 'dalga geçercesine' tasarıyı tekrar gündeme almak istediğini belirterek, "Bugün tüm Türkiye'de DİSK'e ve SES'e bağlı üyeler, işyerlerine sahip çıkıyorlar. Şu anda SSK çalışanları ve SSK'nın gerçek sahibi olan işçiler de kendi kurumlarına, geleceklerine, sağlık haklarına sahip çıkıyorlar. Bunu bir işgal ya da herhangi bir yasadışı eylem gibi tarif etmek hem hukuku tanımamaktır hemde demokratik tepkileri görmemektedir" dedi.

Asıl yasadışı ve anti-demokratik olanın hükümetin tutumu olduğunu savunan Tombul, "Hükümet bu tasarıyı yasalaştıramayacak. Yasalaştırsa bile bu yasa meşru olmayacak, uygulanması oldukça zor olacak. Eylemlerimizi, eğer yasa, Meclis Genel Kurulu'na indirme kararlığı sürerse üretimden gelen gücümüzü kullanarak devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber