Üniversitede başörtüsü eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, üniversitelerdeki başörtüsü yasağını protesto amacıyla başlattıkları eylemlerin 25.'sinde yine Beyazıt'ta bir araya geldi.

Üniversitelerdeki başörtüsü yasağını protesto etmek için "Zulüm bitene kadar" sloganıyla 25 hafta önce eyleme başlayan Anadolu Gençlik Derneği üyesi öğrenciler, yine eylem yaptı. Her Perşembe olduğu gibi yine İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi kapısında toplanan öğrenciler, "Tepkisiz kalma zulüm alışkanlık yapar, zorbalığa son başörtüsüne özgürlük" yazılı dövizler taşıdı. Öğrenciler adına yapılan basın açıklamasında demokrasi ve insan haklarını kendine şiar edinenlerin iktidara geldiklerinde bu söylemlerini unuttukları savunuldu. Üniversitelerdeki bilim adamlarının saçma gerekçelerle milletin inancını yok saydığının öne sürüldüğü açıklamada, uygulanan başörtüsü yasağının bir an önce sonlandırılması istendi.

Açıklamanın sonunda İstanbul Üniversitesi'nin yeni rektörüne de seslenilerek, " İnançlarının gereği başını örten kardeşlerimizin notlarını düşürmek gibi bir gaflete düşmemenizi temenni ediyoruz" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber