Gönüllü doktorlar, Filistin'de görev yapmak için dilekçe verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursalı gönüllü doktorlar, Sağlık Bakanlığı adına Filistin'de görev yapmak için İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yüksel Yöndem'e dilekçelerini veren Bursa İdealist Hekimler Platformu üyesi 51 doktor adına konuşan platformun dönem sözcüsü Murat Godel, İsrail'in yaklaşık 10 gündür Gazze'de insanlık onuruyla bağdaşmayacak uygulamalarda bulunduğunu söyledi.

Bu durumdan, çocuk, kadın ve yaşlılar başta olmak üzere tüm sivillerin zarar gördüğünün altını çizen Godel, şöyle konuştu: ''İsrail, bugün Filistin halkına karşı katliam yapmakta, denk olmayan mücadelede, kontrolsüz güç gösterisinde bulunmaktadır. Hastaneleri vurmakta, yaralı taşıyan ambulanslara saldırmakta, Filistin halkının sağlık hizmeti almasına dahi katlanamamaktadır. Bu tutumuyla İsrail, kendisinde mevcut bulunmayan insan yaşamı, onuru ve haklarına saygı prensibini, sayısı belli olmayan defadır ihlal etmektedir. Masum halkı katleden, hekimlere, sağlık personeline ve sağlık kuruluşlarına saldırılar düzenleyerek, insanların sağlık ve yaşamlarına kasteden İsrail devletini, insanlık onuru adına kınıyoruz.''

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yüksel Yöndem de doktorların, yoğun iş yükü altında çalışmasına rağmen Filistin'de çalışmak için talepte bulunmalarının kendilerini duygulandırmanın yanı sıra sevindirdiğine dikkati çekti.

Yöndem, gönüllü doktorlara gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür etti.

Başvuruda bulunan doktorlar arasında bulunan Filistin uyruklu pratisyen doktor Mahmut Kavdar ise bir Türk ile evli olduğunu ve İnegöl Devlet Hastanesi'nde çalıştığını bildirerek, ''Türk heyetiyle birlikte Gazze'ye gitmek istiyorum. Bütün yakınlarım orada yaşıyor. Şu anda tek başına bölgeye gitme imkanım yok, çünkü bütün kapılar kapalı.'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber