Çağlayan'la Kuzu arasında 'makam tazminatı' kapışması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ocak 2009 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuray BABACAN

AKP milletvekillerinin hükümetin bilgisi olmadan sunduğu önergeyle yapmak istediği maaş artışı düzenlemesi son dakikada önlendi.

Düzenlemenin yasadan çıkarılmasına tepki gösteren Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'la kuliste tartıştı. Çağlayan, Kuzu'ya "Önce bana söyleyeceksiniz, özür dilemeniz gerekir" dedi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanvekili Altan Karapaşaoğlu ve bazı AKP milletvekilleri, Sanayi Bakanlığı'nın Teşkilat Yasa Tasarısı komisyonda görüşülürken, bir önerge ile "Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri, Üniversitelerarası Kurul Genel Sekreteri ve Sekreter Yardımcısı, YÖK Genel Sekreter Yardımcısının" makam tazminatını arttıran düzenleme yaptı. Çağlayan, önergeden rahatsız olduğunu belli etti. Korsan girişimi sonradan fark eden Maliye Bakanlığı da itiraz etti.

Önce bana soracaksınız

Tasarının önceki gün TBMM Genel Kurul görüşmelerinde bu düzenlemenin metinden çıkartılması gündeme geldi. Buna itiraz eden Karapaşaoğlu ile Kuzu, kuliste Bakanın yanına giderek düzenlemeyi savundu. Çağlayan, Maliye Bakanlığı'nın da itirazı olduğunu söyledi. Kuzu, "Niye müdahale ediyorsunuz, bu kişilerin mağduriyeti var" diye bağırdı. Çağlayan, "Bundan bana bile haber verilmedi, önce bana söyleyeceksiniz" dedi. Kuzu, "Biz gruba haber vermiştik" deyince Çağlayan, "Önce bana söyleyeceksiniz, özür dilemeniz gerekir. Beni başkalarıyla karıştırmayın" diye tepki gösterdi. Bir önerge ile tartışma yaratan "maaş operasyonu" metinden çıkartıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber