Ankara'daki kazılara yarın devam edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2009 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokiler üzerine Ankara'nın çeşitli yerlerinde yapılan aramalar ve kazılar sona erdirildi.

Emniyet kaynakları havanın kararması sonucunda Atatürk Orman Çiftliği ve AKP Genel Merkezi'nin yanında bulunan Saklıbahçe'de gerçekleştirilen kazılara bugünlük son verildiğini ve yarın devam edileceğini kaydetti. Ankara'daki Mamak ve Bala'da sürdürülen incelemelerin de bir süre önce yarına bırakılmasına karar verilmişti.


Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin'in evinde bulunan bir kroki üzerine Ankara Gölbaşı'nda yapılan kazının ardından şimdi de Atatürk Orman Çiftliği'nde kazı başlatıldı.

İşte kazı yapılan noktalar

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin'in evinde bulunan bir krokiler doğrultusunda kazı yapılan noktalar şöyle.

1- Atatürk Evi Bahçesi / Atatürk Orman Çiftliği

2- Saklıbahçe / Atatürk Orman Çiftliği ve AK Parti Genel Merkezi karşısı

3- Mamak

4- Bala

5- Emek

?Ergenekon? soruşturması kapsamında, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde Atatürk evinin bahçesinde 5 ayrı noktada ve AKP Genel Merkezi yakınlarındaki Saklıbahçe'de de arama çalışmaları yapılıyor.

Bala ve Mamak kazıları ertelendi

Başkent Ankara'da Gölbaşı'ndaki kazı çalışmalarından sonra Mamak, Bala, Saklıbahçe ve Atatürki Orman Çiftliği'nde arama başlatılmıştı. Bu bölgelerden Mamak ve Bala'daki kazı çalışmaları yarına ertelendi.


Flaş! Ankara'da 5 ayrı noktada kazı çalışmaları başladı

Gölbaşı'ndaki arazide çalışmalar sonuç verdi, cephanelik bulundu/ Video


Başbakanlık korumaları kazı alanında

Polis ekiplerinin AK Parti Genel Merkezi'nin karşısında yer alan Saklıbahçe mesirelik alanında yaptığı kazıyı, Başbakanlık korumaları da yerinde inceliyor

Atatürk Orman Çiftliğindeki kazılara yarın devam edilecek

Atatürk Orman Çiftliğindeki kazılara akşam saatleri itibarıyla ara veirldi. Çalışmalara yarın devam edilecek

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen kroki, polisi harekete geçirmişti. Gölbaşı'nda yapılan aramalarda iki yağlı poşet içinde 3 lav silahı, TNT kalıpları, çok sayıda el bombası, uzi mermileri, silahlar ve çok sayıda mühimmat bulunmuştu.

Gölbaşı'ndaki kazıların bitmesinin ardından bu kez de Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler Atatürk Orman Çiftliği'nde 5 ayrı bölgede arama çalışmalarına başladı. Kazı çalışmalarının ilki Atatürk evinin bahçesinde başlatıldı. Bir diğer kazı çalışmasının da AKP Genel Merkezi'nin yakınındaki Saklıbahçe'de yapıldığı öğrenildi. Aramalarda metal dedektörleri ve dedektör köpekler kullanılıyor.

Saklıbahçe, AKP'nin karşısında 150 metre mesafede bulunan bir bölge. Aramalar 30'a yakın polis tarafından gerçekleştiriliyor. Çalışmaların yapıldığı bölgede emniyet güçleri geniş çaplı bir emniyet şeridi oluşturdu. Gazetecilerin ve vatandaşların emniyet şeridini geçmesine izin verilmezken yol da trafiğe kapatıldı.

Polis ekiplerinin kazı yapmaya başladığı şu sıralarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da AKP Genel Merkezi'nde bulunuyor. Başbakanlık korumaları da Saklıbahçe'deki arama çalışmaları hakkında bilgi alıyor. Buradaki kazılarda da silah aranıyor.

Şu saat itibarıyla Ankara'nın Bala, Mamak, Emek Beştepe, Atatürk Orman Çiftliği ve Saklıbahçe'de kazı çalışmaları başlatıldı.

Ayrıntılar geliyor...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber