Akyıldız: Kamu çalışanları için her ay 200 TL istiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2009 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, piyasaların yeniden canlanması için "kriz iyileştirmesi" adı altında her ay kamu çalışanları için 200 TL talep ettiklerini söyledi.

Akyıldız, Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilciliği tarafından Gar Salon'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, dünyanın zor günler yaşadığını belirterek, küresel sermayenin vurdumduymaz uygulamaları sonucunda şişirilmiş balona dönüşen dünya ekonomisinin patladığını kaydetti.

Küresel krizin bütün dünyayı etkilediğini ifade eden Akyıldız, şöyle konuştu:

"Küresel sermaye, üzerindeki yükün ağırlığını özellikle dar ve sabit gelirli halk kitlerinin hakim olduğu gelişmekte olan ülkelere yıkmaya çalışmaktadır. Bunun için elindeki IMF, Dünya Bankası ve Dünya Ticaret Örgütü'nü iyi kullanmaktadır.

Krizde üretimin devam etmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Elbette buna katılıyoruz ve destekliyoruz. Ama üretilen mal piyasaya gelecek. Bu malların bir alıcısı olmalıdır. Arz-talep dengesi kurulmalıdır. Bu nedenle tüketicinin de desteklenmesi gerekir. Krizin atlatılması için piyasanın canlı tutulması gerekir."

Akyıldız, krizin atlatılması için önemli bir hareketliliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Türkiye'nin iç piyasa dinamiklerinin harekete geçmesi için yaklaşık 2 trilyona ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Söz konusu paranın birden bire piyasaya sunulmasının çok büyük faydası olmayacağını anlatan Akyıldız, şöyle devam etti:

"Bu para kamu çalışanları vasıtasıyla piyasaya sürülmelidir. Yıllık ikramiye ya da aylık olarak verilecek para krizi atlatmada önemli bir fırsat olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber