Belediye başkanlığı için ?gelin- kayınbirader' çekişmesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet YENEN/SİMAV (Kütahya),

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'ne bağlı Karacahisar Beldesi'nde, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AKP'den belediye başkan adayı olan bir çocuk annesi 42 yaşındaki Gül Tekel'in, Demokrat Partili belediye başkanı olan kayınbiraderi Ali Tekel ile çekişmesi bekleniyor.

Gül Tekel, 1998 yılında bir trafik kazasında kızıyla birlikte kaybettiği eşi Ramazan Tekel'in doğup büyüdüğü kendisinin de memleketi olan gönül verdiği Karacahisar'a vefa borcunu ödemek istediğini söyledi. Rahmetli eşinin memleketi Karacahisar'a belediye başkanı olmak için teklifin başta kadınlar olmak üzere beldenin ileri gelenlerinden geldiğini söyleyen Gül Tekel, halkın teveccühü ile belediye başkanı seçilmesi halinde ilk yapacağı işin zengin mermer yataklarının işletilmesi için özel sektöre her türlü imkanı sunmak olduğunu belirtti.

Beldenin gelişip kalkınması ve istihdamın artırılması için uygulamaya koyacağı projeler üzerinde çalışma başlattığını da kaydeden Tekel, Karacahisar'da kadınların bir kısmının halı, bir kısmının tekstil, bir kısmının da avize atölyesinde çalıştığını söyledi. Tekel, bunları yeterli görmediğini, yeni iş sahaları açmak ve işsizliğe çözüm getirmek üzere başta zengin mermer yataklarının işletilmesini sağlayarak beldenin önünü açmak istediğini vurguladı.

Beldenin Demokrat Partili Belediye Başkanı Ali Tekel'in, vefat eden eşinin ağabeyi olduğunu hatırlatan Gül Tekel, kayınbiraderi Ali Tekel'in partisinden yeniden aday olup olmayacağının henüz kesinleşmediğini söyledi. Kayınbiraderi Ali Tekel'in seçimlere gireceğini düşünerek hazırlandığını belirten AKP adayı Gül Tekel, ?Gelin ile kayınbirader arasında geçmesi beklenen? seçimlerin demokratik bir ortamda yapılacağına inandığını söyledi.

Belediye başkanlığının, kim için hayırlı olacaksa ona nasip olması dileğinde bulunan Gül Tekel, adaylığı konusunda aileden en büyük desteği Yozgat'ta bulunan Bozok Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nde okuyan kızı Kübra Tekel'den aldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber