AKP'li başkana kaçak ağaç kesiminden yasal işlem

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 14:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ferah IŞIK/DENİZLİ,

DENİZLİ'nin Çal İlçe Belediye Başkanı AKP'li Hasan Gündüz'ün, belediyeye ait ormandan kaçak kesim yaptırdığı iddiasıyla hakkında yasal işlem yapıldı. Orman yüksek mühendisi olduğunu belirten Hasan Gündüz, ?Biz bu ormanda kurumuş ağaçları temizleyip, rehabilite çalışması yaptık? dedi.

Çal sakinlerinden biri 9 Ocak'ta, cumhuriyet savcılığına, Selcen Beldesi yakınlarındaki Koca Orman Mevkii'nde belediyeye ait 15 dekarlık orman alanında kaçak ağaç kesildiği ihbarında bulundu. Savcının talimatıyla jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, kaçak kesim yapıldığı iddia edilen ormana gitti. Yapılan araştırma sonunda Çal Belediyesi'nin, ağaçları kesebilmek için Orman İşletme Müdürlüğü'nden izin almadan 50 çam ağacını kestiği belirlendi. Kesilen ağaçları taşımak için ormanlık alana gelen Çal Belediyesi'ne ait bir kamyonet jandarma tarafından bağlandı. Belediye Başkanı Hasan Gündüz hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 116'ncı Maddesi gereği işlem yapılarak, idari para cezası uygulanması için tanzim edilen tutanak savcılığa gönderildi.

AKP'den 2004 yerel seçimlerinde başkan seçilen ve 29 Mart seçimlerinde de aynı partiden aday olan Hasan Gündüz, ormanla ilgisi olmayanların kendisine akıl vermeye kalktığını ileri sürdü. Koca Orman Mevkii'nde, belediyeye ait 15 dekarlık ormandaki ağaçların çok sık olduğunu belirten Gündüz, ?İçinde tavşanlar bile yürüyemez. Biz söz konusu ormanda kurumuş ağaçları temizleyip, rehabilite çalışması yaptık. Belediyeye ait ormandan ve yine bakım yaptığımız Çal Mezarlığı'nda kesilen ağaçların bir bölümünü dar gelirli ailelere dağıttık, bir bölümünü de parayla sattık? dedi.

Bu arada, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 116'ncı Maddesi gereği, Başkan Hasan Gündüz'ün 100 lira idari para cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber