Polise, 'Neden Kemal Gürüz'ün kafasına bastırdın' incelemesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ergenekon soruşturması çerçevesinde, polislerin gözaltılar sırasındaki tutumlarıyla ilgili olarak inceleme başlatıldığını açıkladı. Gözaltına alınan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün araca bindirilmesi sırasında kafalarına bastıran polisler tepki toplamıştı.

Atalay, gazetecilerin, "Gözaltına alınan isimlerin gözaltına alınış biçimleri de çok eleştiri konusu oldu. Bu konuda polis teşkilatında başlattığınız soruşturma var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"O konuda şu şahıs, bu şahısla alakalı değil. Hatırlarsanız yakın zamanda bir genelge yayımladım. 5 Aralık'ta yayımladım. Gözaltı süreciyle ilgili bir genelge. Burada bütün hassasiyetlere dikkat çekiyorum; 'Soruşturma evresinin gizli olduğu daima gözönünde bulundurulacaktır. Bu nedenle soruşturma evresinde gözaltındaki bir kişinin suçlu olarak kamuoyuna duyurulmasına, basın önüne çıkarılmasına ve çıkartılmasına kişilerin basınla sorulu cevaplı olarak görüştürülmesine, görüntülerinin alınmasına ve teşhirine sebep verilmemelidir' diye en detayına kadar iniyorum. 1,5 sayfalık bir genelgedir. Şu anda bakanlığın internet sitesinde bulabilirsiniz. Buna aykırı işlem yapan olursa, bunlarla ilgili değerlendirme yapılır. Ben daha perşembe günü Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Valiliği'ne talimat verdim. Şu anda Ankara Valiliği bu konuyla ilgili zaten inceleme başlattı. Bu konuyu ben çok önemli görüyorum."

'Yargının izniyle...'

Kaç polis hakkında soruşturma başlatıldığı sorusu üzerine de Atalay, "Başlattılar arkadaşlar, bize de gözaltı süreciyle ilgili bilgi veriliyor" dedi. Atalay, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde silahların basına gösterilmesine eleştiriler var" söslerine karşılık ta, "Ben o kısımla ilgili bir şey söylemiyorum. Gözaltı, bu süreç yargının elindedir, yargının denetimindedir. Nerede, ne yapılıyorsa, yargının izniyledir. Bunun böyle bilinmesi lazım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber