Bedrettin Yıldırım: İnsanlık adına lanet olsun

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Gazze'de yaşanan insanlık dışı olayları Merkez Birliği binasına asılan?İnsanlık Adına Lanet Olsun!? yazılı bir pankartla protesto etti.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği yetkilileri, Türk çiftçisini ve kurumda çalışanları temsilen, İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı insanlık dışı zulmü protesto ettiklerini göstermek için Merkez Birliği binasına asılan pankart ve yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundular.

Sabah saatlerinde Merkez Birliği önünde protesto için bir araya gelen toplulukta Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, Genel Müdür Bedrettin Yıldırım, Başkan Vekili İsmail Daşdelen, Denetçi Suat Sezgin, ve Genel Müdür Yardımcıları ile Merkez Birliği çalışanları yeraldılar. Yaşanan zulümde hayatını kaybedenler için gerçekleştirilen 1 dakikalık saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi.

Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke yaptığı açıklamada 12 gündür devam eden vahşette 650'ye yakın müslümanın hayatını kaybettiğini belirterek, ?Gördüğünüz gibi dünyada bir insanlık suçu işleniyor ve maalesef dünya buna seyirci kalıyor. Birleşmiş Milletler uyuyor. Sadece Türkiye bu zulme son vermek için birlik ve beraberlik içinde gayretle çalışıyor. Bütün Müslüman ülkelerin tek yürek halinde tek sesle bir araya gelerek bu zulme dur demesi lazım.? dedi.

Yapılanlardan dolayı İsrail'i kınadıklarını kaydeden Teke, İsrail'e seslenerek şunları söyledi; ?Bizi zorlamasınlar Biz Osmanlının torunlarıyız sabrımızı zorluyorlar ve İsrail'i buradan bir kez daha kınıyorum?.

Genel Müdür Bedrettin Yıldırım ise ?Filistin'de zulüm gören ve tankların altında can veren insanları hep beraber üzüntüyle görüyoruz. Türk çiftçilerinin ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nin temsilcisi olarak Filistin'de meydana gelen olayları kınıyor, barbarlığın bu kadarına pes diyoruz. Geçmişte kendilerine yapılan soykırımı unutup bugün aynısını acımasızca, savunmasız bebeklere, kadınlara, sivil halka karşı uygulayan İsrail'i kınıyoruz. Türk çiftçilerinin temsilcisi olarak bu pankartı buraya örnek olarak asıyoruz. Ne zaman İsrail askerleri Gazze'yi terk ederse bizde o zaman bu pankartı kaldırırız.? dedi.

Genel Müdür Yıldırım, Tarım Kredi Kooperatifleri olarak daha önce de Güney Asya'da yaşanan tsunami felaketinde zarar görenlere 5 TIR yardım yaptıklarını ve buna benzer başka yardım kampanyalarının içerisinde de her zaman yeraldıklarını ifade etti. Tarım Kredi olarak çalışanların bu hafta içinde 3 TIR dolusu gıdayı Kızılay'ın da desteği ile Gazze'ye göndereceklerini ve desteklerinin süreceğini vurgulayan Yıldırım ?İsrail zulmünü lanetliyoruz. Yaşanan olaylar karşısında Türkiye ayakta, dünya ayakta ama İsraillilerin kılı kıpırdamıyor. Ben bu zulmün biran önce sona ermesini diliyor ve bütün vatandaşlarımızdan duyarlı bir şekilde kampanyaya destek vermelerini istiyorum.? diye konuştu.

İSRAİL'E BOYKOT

Tarım Kredi'den İsrail Mallarına Ambargo!

İsrail'e tepkilerini, Tarım Kredi Kooperatiflerinde İsrail'in ürettiği mallara yer vermeyerek sürdüreceklerini bildiren Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, İsrail'in Gazze saldırısını bir kez daha kınadı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Türkiye genelinde 1,5 milyon çiftçiye hizmet götüren ve çok geniş bir ağa sahip olan Tarım Kredi Kooperatifleri olarak başlattıkları pankartlı protestonun şimdi de Tarım Kredi Kooperatiflerinde İsrail ürünlerine yer vermeyerek devam edeceğini söyledi.

Bu gidişe dur demek adına herkesin bireysel anlamda bir şeyler yapabileceğini kaydeden Yıldırım şunları söyledi: ?İsrail mallarına ödenen paraların hepsi mermi olarak Filistin halkına dönecektir. Buna imkan vermemeli ve duruma tepkisiz kalmamalıyız. Bu anlamda bizler de, Türkiye'de geniş bir alanda hizmet ağına sahip olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin yetkilileri ve çalışanları olarak tepkimizi gösterip, kooperatiflerimizde İsrail'in özellikle tarımsal ürünleri, tohumluk, zirai ilaç, sulama sistemleri gibi hiçbir malına yer vermeyeceğiz.?

İsrail'in Filistin halkına yönelik uyguladığı katliamda 3. haftaya girildiğini belirten Genel Müdür Yıldırım, ?Saldırıların başladığı günden bu yana Filistin'deki savunmasız bebekleri, kadınları, genç yaşlı ayrımı gözetmeksizin sivil halkı acımasızca katleden, yaşayanları da açlığa ve sefalete terk eden İsrail askerleri, bu insanlık dışı uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu olaylar karşısında herkes tepkisini farklı şekillerde dile getirmeye devam ediyor. Yürüyüşler yapılıyor, İsrail'in ürünleri alınmıyor. Biz de Tarım Kredi Kooperatifleri olarak bu konuda öncelikle Filistin'deki vatandaşlara yardım etmek adına Kızılay işbirliği ile 3 TIR gıda yardımında bulunduk. Bunun hemen ardından Merkez Birliği Binamıza astığımız ?İnsanlık Adına Lanet Olsun!? yazılı bir pankartla da İsraili yaptıklarından dolayı kınadık. Şimdi de protestomuzu Tarım Kredi Kooperatiflerinde İsrail ürünlerine yer vermeyerek sürdüreceğiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber