Başbakan'dan YURTKUR'a talimat: Odalar 2'şer kişilik olsun

Haber Giriş : 03 Aralık 2004 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YURT-KUR, Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Erzurum'da yurt açılışında verdiği bu talimatın ardından planlama çalışmalarına hız katarak, 2005 yılında 3 yıldızlı otel odalarını aratmayacak şekilde inşaatı tamamlanan 16 yurdu açma, 26 yurt inşaatının ise proje çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. Ancak YURT-KUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, 2005 yılı bütçesine ek olarak 26 yurdun yapımı için 20 trilyon liralık ek ödeneğe ihtiyaç bulunduğunu belirterek, talep edilen ek ödeneğe, Başbakan Erdoğan'ın destek verdiği bu projeler için Maliye Bakanlığı'ndan olur beklediklerini söyledi.

YURT-KUR Genel Müdürü Albayrak, kredi yurtlarının son 2 yıldır yapılan çalışmalarla imajının değiştiğini belirterek, kız öğrencilerinin ruj kullanmaları nedeniyle yastık nevresimlerini çift kat yaparak, kirliliğe karşı kolaylık sağladıklarını söyledi. Yurt çalışanlarının maaşlarına 300-350 milyon lira maddi destek sağlayarak, ranzadan karyola ve 3'er ila 4'er kişilik oda sistemine geçtiklerini anlatan Albayrak, yarının geleceği olacak öğrencilere yatırım yapmanın önemine vurgu yaptı.

Albayrak, gençlere yapılan yardımın bir ülkede yapılacak en önemli yatırım olduğunu belirtti. İşbaşına geldiklerinde yurtlarda yaşanan sorunların başında yurtların kalabalık oluşu, yurt girişlerinde öğrencilerin atmakla zorunlu tutuldukları imza föy sistemi ve temizlik konularının başını çektiğini kaydeden Albayrak, Ankara'da Sabancı Yurdu'nda föy imzası dosyasını kaldırarak, elektronik parmak izi pilot uygulamasına geçtiklerini, yakında uygulamanın tüm yurtlarda kullanılmaya başlanacağını belirtti. Temizlik konusuna kendisinin çok hassas olduğunu dile getiren Albayrak, öğrencinin çok sık kullandığı mekanlar olan tuvalet, banyo ve odaların temizliğine çok dikkat edildiğini ve gittiği her yurtta öğrencilerin memnun kalıp kalmadığını sorarak takipçisi olduğunu ve temizliğe dikkat etmeyen bir bölge müdürünü görevden alacak kadar da hassas davrandığını sözlerine ekledi. Albayrak, yurtlarda yemek ücretlerini artırıp, bursları 90 milyondan 110 milyona çekecekleri bilgisini de vererek, tüm bu çalışmalarda amaçlarının ailelerinden uzak olan öğrencileri maddi zorluklardan kurtarmak olduğunun altını çizdi. Albayrak, ayrıca tüm yurtların yemekhane bölümlerine diyetisyen ve gıda mühendisi bulundurma zorunluluğu getirildiğini ifade ederek, ''Biz yurtların hizmetkarıyız. Bizim dusturumuz budur. Bu kurumu, en tepeye öğrencilerimizle, yöneticilerimizle birlikte çıkartacağız'' diye konuştu.

Albayrak, YURT-KUR'un yarın yurtlar zincirine yeni bir halka ekleneceği bilgisini vererek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 540 öğrenci kapasiteli Koaceli Yenikaramürsel Yurdu'nu hizmete açacağını müjdeledi. Yüksekokul, kakpüs ve yurt açılışının yapılacağı Karamürsel'deki yurdun iki bloktan oluştuğu bilgisini veren Albayrak, 230'u kız 310'nu ise bayların kalacağı yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 4'er kişilik odalardan oluşan yurdun her odada karyola, komidin, tuvalet, banyo bulunduğu suit odalardan oluştuğunu söyleyen Albayrak, yurt ücretinin ise şu an aylık 45 milyon lira olduğunu ve Ocak 2005'ten itibaren 55 milyona çıkacağını söyledi.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber