Türkiye Kamu-Sen, 200 TL kriz yardımı istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, yaşanan ekonomik krizin etkilerini gidermek, gerçekleşen enflasyon karşısında eriyen maaşları telafi etmek amacıyla memur maaşlarına derhal aylık 200 TL kriz iyileştirilmesi yapılmasını istedi.

Akyıldız, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, geçen yıla ilişkin veriler açıklandıkça durumun vehametinin daha da iyi anlaşıldığını ileri sürdü.

Geçen yıl tüketici kesimi ile ilgili önlemlerin alınmaması nedeniyle kapasite kullanım oranının yüzde 16,4 azaldığını ifade eden Akyıldız, kasım rakamlarına bakıldığında sanayi üretiminin yüzde 14 düştüğünün görüldüğünü ve binlerce şirketin kapandığını söyledi. Akyıldız, bir önceki yılın aynı döneminde 3,3 olan büyüme rakamının geçen yılın aynı döneminde yüzde 0,5'e gerilediğini ve buna bağlı olarak 300 bin kişinin daha işsiz kaldığını söyledi.

Geçen yılın vatandaşlar için nasıl bir yıkım getirdiğinin rakamlar açıklandıkça daha net bir şekilde gözler önüne serileceğini savunan Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen olarak, 2008 yılı sonu itibariyle işsiz sayısının 2 milyon 800 bin kişiyi bulacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Akyıldız, krizden çıkmak için tüketici kesiminin desteklenmesi gerektiğini savunduklarını ancak siyasi iradenin bu kesimi adeta "defterden sildiğini" öne sürdü.

Akyıldız, 2009 yılında ekonominin bütün çarklarının durmaması için çok geç kalınmadan memurlarla birlikte, işçi , çiftçi, emekli, asgari ücretli gibi dar ve sabit gelirli kesimin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Hükümet ile memur konfederasyonları arasında 2008 yılı Ağustos ayında sağlanan mutabakatın normal ve kabul edilebilir ekonomik şartlar dikkate alınarak sağlandığına işaret eden Akyıldız, yaşanan krizin etkilerini gidermek, gerçekleşen enflasyon karşısında eriyen maaşları telafi etmek amacıyla memur maaşlarına derhal aylık 200 TL kriz iyileştirilmesi yapılması gerektiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber