41 yıldır hastanede yaşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Astım ve diyabet teşhisiyle 41 yıl önce Bursa Devlet Hastanesine yatırılan 64 yaşındaki Abdullah Kozan, 2009 yılına da hastanedeki yatağında girdi.

Alınan bilgiye göre, askerlik görevini tamamladıktan sonra akciğerinden rahatsızlanarak gittiği İnegöl Devlet Hastanesinde yapılan muayenenin ardından Bursa Devlet Hastanesine sevk edilen Abdullah Kozan, dönemin başhekimi Dr. Rüştü Burlu tarafından yatırıldığı hastanede, tam 41 yılı geride bıraktı.

''Türkiye'nin en kıdemli hastası'' olarak tanınan ve başhekimden temizlik görevlisine kadar tüm hastane personeli tarafından sevilen Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 41 yılın nasıl geçtiğini anlamadığını, bu sürede hastanede 15 başhekim ve yaklaşık 500 doktorun değiştiğini ifade ederek, ''Kimler geldi, kimler geçti, ama ben hala buradayım. Hastane artık benim evim, çalışanlar da dostlarım oldu'' dedi.

-''DIŞARI ÇIKMAYA KORKUYORUM''-

Kozan, hastaneye geldiği ilk günü ''daha dün gibi'' hatırladığını dile getirerek, ''Bir türlü geçmek bilmeyen baş ağrım üzerine İnegöl Devlet Hastanesine gittim. Orada yapılan muayeneden sonra beni buraya sevk ettiler. Astım ve diyabet teşhisiyle hemen yatış işlemlerimi yaptılar. O günden bugüne hep hastanedeyim. Dışarı çıkmaya korkuyorum. Çıkmak da istemiyorum'' diye konuştu.

İnegöl'deki ağabeyinin dışında kimsesi olmadığını, ağabeyinin de rahatsızlığı nedeniyle evden dışarı çıkmakta zorluk çektiğini anlatan Kozan, buna rağmen bazen kendisini hastaneye ziyarete geldiğini vurguladı.

Kozan, 3 kişilik odasında bir televizyonu ve radyosu bulunduğunu, canı sıkıldığında hastane koridorlarında yürüdüğünü veya kantine çay içmeye gittiğini ifade etti.

Geçmiş yıllarda taburcu edildiğini, ancak kısa süre sonra yine astım nöbeti tuttuğu için hastaneye getirildiğini belirten Kozan, hastaneden bir daha ayrılmayı hiç düşünemediğini bildirdi.

-AKÜLÜ ARABA İSTİYOR-

Kozan, tüm isteklerinin yerine getirildiği hastanede tek eksiğinin akülü bir araba olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Akülü arabam olsa hastane içinde daha rahat gezebileceğim. Buraya gelen çok kişi söz verdi, ama kimse bu sözünü yerine getirmedi. Tek isteğim bir akülü arabamın olması. Onun dışında gayet iyiyim. Burada 41 yıllık süre içinde benimle yakından ilgilenen tüm başhekim, doktor, hemşire, hasta bakıcı ve diğer hastane personeline teşekkür ediyorum.''

Bursa Devlet Hastanesi Müdürü Selahattin Erkan da 41 yıl önce İnegöl'den gelen Abdullah Kozan'ın kronik astım hastası olduğunu, bunun yanında başka rahatsızlıkları da bulunduğunu, bu nedenle sürekli gözetim altında tutulması gerektiğini bildirdi.

Kozan'ın tedavisinin sürdüğünü anlatan Erkan, ''Tüm bakımları 41 yıl önce olduğu gibi bugün de devam ediyor. Ayrıca kendisi tedavi gördüğü servisteki görevlilerinin dışında tüm hastane personeli tarafından çok seviliyor'' dedi.

Erkan, Abdullah Kozan'ın 41 yıllık süre içinde adeta bir sağlık personeli kadar bilgiye de sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber