İzmir'lilere toplu konut müjdesi

Haber Giriş : 04 Aralık 2004 00:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 bin 800 konut yapılması için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile anlaşma sağladı. Önümüzdeki günlerde TOKİ ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında konutlar için protokol imzalanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İnsanlarımızın standardı yüksek konutlara kavuşacak olmasından son derece mutluyuz" dedi.

İzmir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile bir araya geldi. TOKİ Başkanlığı'nda gerçekleştirilen görüşmede, İzmir'e 3 bin 800 konut yapılması için anlaşma sağlandı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, görüşmenin son derece verimli ve başarılı geçtiğini söyledi. Karşıyaka'daki gecekondu bölgesinin taşınmasıyla ilgili Örnekköy'de yapılacak olan 800 konut ile Uzundere'de yapılacak olan 3 bin konutun anlaşmalarının sözlü olarak bittiğini belirten Kocaoğlu, önümüzdeki günlerde konutlarla ilgili protokol imzalanacağı kaydetti. "İzmir'e 3 bin 800 konut müjdesiyle gidiyoruz" diyen Kocaoğlu, "İnsanlarımızın standardı yüksek konutlara kavuşacak olmasından son derece mutluyuz. Projenin bir an önce gerçekleşmesi için bizde heyecanlanıyoruz" dedi.

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ise heyelan bölgesi sorununu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile birlikte çözmeye çalıştıklarını belirterek, bugün yapılan görüşme ile adım atmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise 3 bin 800 konutluk projenin müjdesini alarak İzmir'e dönmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, bu konuda kendilerini destekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na teşekkür etti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber