Üniversiteli 3 kıza sokakta bıçaklı saldırı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, (DHA)

ESKİŞEHİR'de, gece evlerine doğru yürüyen üniversite öğrencisi 3 kız, 25- 30 yaşlarında alkollü olduğu belirtilen bir erkeğin önce sözlü tacizine uğradı.

Kimliği belirsiz kişi, kendisine tepki gösteren 3 genç kıza bıçakla saldırdı, saçlarından tutup çekiştirdikten sonra kaçtı. Olayda yara almayan üniversiteli kızlar Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. Saldırı, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyelerince de protesto edildi.

Önceki gün saat 02.30 sıralarında, Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı yakınlarında yürüyerek evlerine giden üniversite öğrencileri Kadriye Ortakaya, Sevdi Aycıl ile adı açıklamayan bir kız öğrenci, 25-30 yaşlarında alkollü olduğu belirtilen bir erkeğin önce sözlü tacizine uğradı. Kimliği belirsiz kişi kendisine tepki gösteren 3 kız öğrenciye bıçak çekerek saldırdı ve saçlarından tutup park halindeki araçların üzerine başlarını vurmaya çalıştı. Saldırganın daha sonra kaçtığını öne süren 3 öğrenci, bu sabah Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu.

Saldırıya uğrayanlardan Kadriye Ortakaya ile Sevdi Aycıl, Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İl Temsilciliği binasında düzenledikleri basın toplantısında olayla ilgili şu iddialarda bulundu:

?12 Ocak Pazartesi günü saat 02.30 civarında arkadaşımızı tren garına bıraktıktan sonra eve dönüyorduk. Evimizin bulunduğu sokağa girer girmez arkamızda 1.80 boylarında iri yapılı bir adam belirdi. Adımlarımızı hızlandırmamızla adamın koşarak yanımıza gelmesi bir oldu ve bize sözlü tacizde bulundu. Tacize karşı tepki verdik. Saldırgan elinde açık halde bulunan bıçağı rastgele üzerimize sallamaya başladı. Saldırganla aramızda birebir boğuşmalar başladı ve saçlarımızdan tutup başımızı park halindeki arabalara vurmaya çalıştı. Bütün bu olaylar yaşanırken çığlık atıyor, mahalle sakinlerinin bize ses vermesini umut ederek yardım istiyorduk. 15-20 dakika süren bu bağırış ve arbede sırasında saldırgan bıçağını elinden düşürdü. Tam o sırada bir apartman sakini kadının tepki vermesi sonucunda saldırgan bizi iterek hızla olay yerini terk etti.?

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyesi 20 kadın bugün saldırının olduğu Yediler Parkı'nda toplanarak 3 kız öğrenciye yapılan saldırıyı protesto etti. Grup ?Kadına yönelik şiddete son', ?Geceleri de sokakları da istiyoruz' ve ?Şiddetin kölesi olmayacağız' sloganları atıp basın açıklamasını okuduktan sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber