ASKİ'den sayaç açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünden (ASKİ) yapılan açıklamada, ön ödemeli kartlı sayaç abonelerinden daha önce alınan güvence bedelinin, hakem heyeti kararı ile başvuran tüketicilere, geri verildiği bildirildi.

Yazılı açıklamada, Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çetin'in bazı basın yayın organlarında çıkan ?ön ödemeli kartlı sayaç abonelerinden daha önce alınan güvence bedelinin iade edilmediği ve Çankaya Tüketici Hakem Heyeti'nin kararına rağmen kendisine de bu bedelin geri verilmediği? şeklindeki açıklamasının ?gerçeğe aykırı ve saptırılmış olduğu? ifade edildi.

Çetin'e, ödeme için, güvence makbuzuyla Genel Müdürlüğe müracaat etmesi konusunda tebligat gönderildiğini ve tebligat ulaşmasına rağmen kuruma başvuruda bulunmadığı belirtilen açıklamada, şu hususlara yer verildi:

?Tüketici Ali Çetin, idaremize başvurmak suretiyle güvence bedelini almak yerine art niyetli olarak, Tüketici Hakem Heyeti kararını Ankara 6. İcra Müdürlüğünün 2008/21409 E sayılı dosyasıyla icra takibi yapmış, böylece 60 TL almak yerine, 60 TL güvence bedeli, 0,45 TL faiz, 2,17 TL tahsil harcı, 140 TL icra vekalet ücreti, 20,80 TL icra masrafı olmak üzere toplam 223,42 TL almak suretiyle güvence bedeli alacağının çok üzerinde miktarı idaremizden almıştır.?

?Ön ödemeli kartlı sayaç abonelerinden alınan güvence bedellerinin iade edilmesi konusunda hukuka uygunluğun sağlanması amacıyla hakem heyetlerinden karar getirilmesinin istendiği? vurgulanan açıklamada, ?hakem heyeti kararını idareye sunan tüketicilere hiçbir zorluk çıkarılmadığı ve kendilerine tebligat yapılarak idareden güvence bedeli iadelerini alabileceklerinin bildirildiği? kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber