Muharrem İnce, Filistinliler için saygı duruşunu eleştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Yalova Milletvekili, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. İnce, MEB'in Filistinlilerle Dayanışma konulu genelgesi ile ilk ve ortaöğretim kurumlarında saygı duruşunda bulunulması ve ?Filistin'de İnsanlık Dramı? konulu bir resim ile kompozisyon yarışması düzenlendiğinin ifade edildiğini anımsattı.

"IRAK'TAKİ 1.5 MİLYON İNSAN ÖLDÜĞÜNDE NEDEN BUNU YAPMADINIZ?"

Ayrıca ?Gazze'ye Yardım Kampanyası? konulu bir başka genelge ile de bir yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatan İnce, ?İsrail'in Filistin üzerindeki zulmünü, vahşeti, katliamı, çocukların, sivillerin üzerine bomba yağdırması kuşkusuz ki kabul edilebilir bir durum değildir. Bu bir insanlık dramı ve ayıbıdır. Ancak; Bütün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında tüm sınıflarda veya toplu olarak saygı duruşunda bulunulması ve Filistin'de yaşanan zulmün tel'in edilmesine ilişkin Genelge'yi yayınlamadan önce, psikologlardan görüş sordunuz mu? Çocukların psikolojilerinin olumsuz yönde etkilenmesi olasılığını dikkate aldınız mı?? sorusunu yöneltti.

Filistin'den önce PKK terörüyle yaşamlarını yitiren Türk askerleri, sivil yurttaşlar ve öğretmenler için bu yönde bir Genelge neden yayınlamadığını açıklamasına isteyen İnce,? ABD'nin Irak'ta masum insanların üzerine bomba yağdırdığı günlerde siz Milli Eğitim Bakanı değil miydiniz? O zaman neden 1.5 milyon masum insanın katledilmesine karşı okullarımızda saygı duruşunda bulunulması, resim ve kompozisyon yarışması düzenlenmesi konusunda bir Genelge yayınlanmadınız? 1 Mart Tezkeresini TBMM'ne sevk eden hükümetin üyesi olmanız mı bu yönde bir genelgeyi engelledi?? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber