Firari Tuğgeneral Levent Ersöz yakalandı / video

Haber Giriş : 15 Ocak 2009 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün Ankara'da yakalandığı iddia ediliyor.

- AA - Ergenekon davasının firari sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ankara'da Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi'nde yakalandı.

Yakalanan Ersöz'ün 15 gündür Ankara'da olduğu iddia ediliyor. Ersöz, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Levent Ersöz, Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı görevini yürütmüştü. Ersöz bir süre önce Ergenekon Soruşturması için savcılıkça aranırken Rusya'ya kaçmıştı.

Bir dönem Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde de bulunan emekli Tuğgeneral Ersöz'ün, yaklaşık iki hafta önce Ankara'ya geldiğini belirleyen Terörle Mücadele ekiplerinin, Ümitköy'de bir eve baskın düzenledikleri, ancak Ersöz'ün baskından yarım saat önce villadan ayrıldığı belirtiliyordu. Ancak bugünkü operasyonla firari paşa yakayı ele vermiş oldu.

Ersöz'ün 2 hafta önce Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi

Ankara - AA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında aranan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, tedavi için gittiği Balgat 100. Yıl Hastanesi'nde gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'ye Zonguldak Limanı'ndan 2 hafta önce kaçak giriş yaptığı tespit edilen Ersöz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı.

Ersöz, "Mehmet Orhan Gülcü" sahte kimliğiyle tedavi için Balgat 100. Yıl Hastanesi'ne gitti.

Üroloji polikliniğinde dün yapılan tahlilleri sonrasında lazerle prostat ameliyatı yapılması uygun bulunan Ersöz'ün, bugün hastaneye yatış işlemleri yapıldı.

Ersöz, saat 8.30 sıralarında polis ekiplerince gözaltına alınarak hastaneden götürüldü.

Yaklaşık 1 ay önce prostat rahatsızlığıyla hastaneye gelen Ersöz'ün, kalp hastası olması nedeniyle ameliyatının ertelendiği öğrenildi.



Ersöz'ü doktor kılığındaki polisler aldı

ANKARA (CİHAN) - Ankara'da hastanede gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü, doktor kılığına giren polislerin yakaladığı öğrenildi.

Üç gündür çok sıkı bir şekilde takip edilen Ersöz'ün Kırşehir Jandarması'nda görevli Astsubay S.G tarafından Zonguldak'tan yurda sokulduğu öne sürüldü. Yurda giriş yapan Ersöz'ün Ergenekon davasında tutuksuz yargılanabilmek için sağlık raporu almaya çalıştığı, ilk önce Ümitköy'de bir kliniğe gittiği, buradaki tedavisinin ardından sahte kimlikle Balgat'ta Özel Yüzüncüyıl Hastanesi'ne gelerek prostat için gün aldığı belirtildi.

Üç gündür Ersöz'ü takip eden polis, doktor kılığına girerek tedavi sırasında parmak izini alıp kimlik tespitinde bulundu. Mehmet O. Gülcü sahte kimlikli kişinin Ersöz olduğunun kesinleşmesi üzerine polis uzun süredir aranan Ergenekon sanığını hastanede prostat ameliyatı öncesi gözaltına aldı.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Talat Aydın, Levent Ersöz'ün gözaltına alınmasını şöyle anlattı: "Ersöz, Ümitköy'deki A Kliniği'nden buraya geldi. Polisler sivil olarak hastaneye geldiler. Daha sonra gözaltı yaptılar. Ersöz'ün yanında iki kişi daha vardı. Üzerinden çok sayıda çeşitli kurumlarda kimlik çıktı. Mehmet Orhan Gülcü adıyla kayıt yaptırmış. Polis gözaltı yapıldıktan 40 dakika sonra hastaneden götürüldü."


Ersöz'ün Kıbrıs'a gitmeyi planladığı iddia edildi

Ankara - AA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında, tedavi için gittiği Balgat 100. Yıl Hastanesi'nde gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, hastanedeki tedavisinin ardından, Mersin üzerinden Kıbrıs'a gitmeyi planladığı iddia edildi.

Soruşturma kapsamında Haziran sonunda düzenlenen operasyondan bir gün önce yurt dışına çıkan ve Rusya'da olduğu öne sürülen Ersöz'ün, Kasım ayında Türkiye'ye giriş yaptığı ve çeşitli illerde saklandığı öğrenildi.

Ersöz'ün, rahatsızlığı nedeniyle tedavi için geldiği Balgat 100. Yıl Hastanesi'nde, görevlilerin ihbarı üzerine gelen terörle mücadele ekiplerine bir süre direndiği, kendisinin "Mehmet Orhan Gülcü" olduğunu belirterek, bu kişi adına düzenlenmiş ve üzerinde kendi resmi bulunan nüfus cüzdanını gösterdiği kaydedildi.

Daha sonra parmak izinin alınarak kimliği kendisine ibraz edilen Ersöz'ün, bunun üzerine direnmekten vazgeçtiği ve polislerce gözaltına alındığı belirtildi.

Ersöz'ün emniyette yapılan üst aramasında, Burdur'da ikamet ettiği belirtilen Mehmet Orhan Gülcü adına düzenlenmiş biri sahte 2 nüfus cüzdanı sahte pasaport bulunduğu ifade edildi.

Ersöz'ün, tedavi öncesinde, sahte pasaport temin etmeye çalıştığı ve bu pasaportla Mersin üzerinden Kıbrıs'a gitmeyi planladığı iddia edildi.

Ersöz'ün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.


Ersöz, Zonguldak Limanı'ndan yurda girmiş

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, bir süre önce Zonguldak Limanı'ndan yurda kaçak giriş yaptığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Türkiye'ye Zonguldak Limanı'ndan 2 hafta önce kaçak giriş yaptığı tespit edilen Ersöz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı.

Ersöz, "Mehmet Orhan Gülcü" sahte kimliğiyle tedavi için Balgat 100. Yıl Hastanesi'ne gitti. Üroloji polikliniğinde dün yapılan tahlilleri sonrasında lazerle prostat ameliyatı yapılması uygun bulunan Ersöz'ün, bugün hastaneye yatış işlemleri yapıldı. Ersöz, saat 8.30 sıralarında polis ekiplerince gözaltına alınarak hastaneden götürüldü.

Zonguldak Limanı ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü giriş kapısında herhangi bir hareketlilik gözlenmedi.


Levent Ersöz'ün kullandığı sahte kimliğin sahibi serbest bırakıldı

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün kullandığı açıklanan kimliğin sahibi Mehmet Orhan Gülcü, Burdur Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün üzerinde, adına kimlik bulunduğu gerekçesiyle Burdur Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne çağrılan emekli Mehmet Orhan Gülcü, ifadesinin ve işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Emniyet binasından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gülcü, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü tanımadığını, polisin de ifadesinde kendisine bu konularda sorular yönelttiğini söyledi.

Kimliğini hiç kaybetmediğini belirten ve gazetecilere kimliğini gösteren Gülcü, ''İstanbul Beşiktaş Nüfus Müdürlüğünden benim ismime kimlik çıkarılmış. Kimliğim elimde. Kaybetmedim. İfademde, üzerinde adıma kimlik bulunduğu belirtilen kişiyi tanımadığımı, olayla ilgili bilgim olmadığını da söyledim'' dedi.


Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz İstanbul'a götürüldü

Ankara - "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz İstanbul'a götürüldü.

Polisin bu sabah gözaltına aldığı Ersöz ve yeğeni olduğu öğrenilen Baran Kayral, Ankara Adalet Sarayı'ndaki Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.

Polisin güvenlik önlemleri eşliğinde yeniden emniyete götürülen Ersöz ve Kayral, buradaki işlemlerinin tamamlamasının ardından THY'ye ait tarifeli uçakla 17.20'de İstanbul'a götürüldü.

Ersöz'ün İstanbul'a götürülüşü sırasında polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber