Hekim seçme dönemi başladı

Haber Giriş : 04 Aralık 2004 00:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ?Hekim Seçme Hakkı? uygulaması, pilot hastane seçilen Konya'nın Beyşehir İlçesi Devlet Hastanesi'nde hayata geçiriliyor.

Hastane Başhekimi Opr. Dr. Alp Burak Ekmekci, hastanelerde hizmet sunumunun iyileştirilmesi kapsamında uygulamaya konulan ?hekim seçme hakkı?nın, altyapı ve şartların hazır olduğu belirlenen Türkiye genelindeki 11 sağlık kurumunda hayata geçirildiğini söyledi.

?Hekim Seçme Hakkı? uygulaması olan pilot hastaneler arasında Beyşehir Devlet Hastanesi'nin de bulunduğunu ifade eden Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Alp Burak Ekmekci, şunları kaydetti: ?Uygulama ile birlikte hastanede yeni düzenlemeler yaptık. Poliklinik hizmetlerinin sunumunda, hastalarımızın hekimini seçebilme özgürlüğü esastır. Bu nedenle hastaların hekimini seçmesine imkan verecek her türlü tedbir alınmıştır. Baştabipliğimiz, aktif olarak çalışan klinisyen uzman hekim sayısı kadar poliklinik odası açmış, poliklinik odalarında hastaya hizmet sunmak için gerekli olan tıbbi araç, gereç ve demirbaş malzemeler temin edilmiştir.?

Poliklinik alanında branşlar itibariyle hizmet sunan tüm hekimlerin isimlerinin, herkesin görebileceği şekilde ilan edildiğini vurgulayan Ekmekci, poliklinik hizmetlerinin sunulduğu yerlerde hastaları bilgilendirmek, yönlendirmek ve uzman hekimlerin hastalarla ilgili sekreteryasını yürütmek üzere yeteri kadar tıbbi sekreter ile danışma ve rehberlik hizmetleri için sağlık personelinin görevlendirildiğini bildirdi.

Hastaların bilgilendirilmesi için de personel görevlendirdiklerini ifade eden Ekmekci, ?Polikliniklerin bulunduğu alanlarda hastaların rahatlıkla oturmaları, dinlenmeleri veya oturarak sıralarını beklemelerini sağlamak üzere uygun ortamlar sağlanmıştır. Hastaların yönlendirilmesi, sıralarını takip edebilmeleri ve gerekli duyuruların yapılabilmesine imkan verecek düzenlemelere de gidilmiştir? dedi.

Uygulamada pilot hastane seçilmelerinin hastane kadrolarının güçlendirilmesi ve uzman hekim ihtiyacının giderilmesi açısından önemli rol oynayacağını dile getiren Ekmekci, hastanelerinde bulunmayan kadın doğum, nöroloji, anestezi, fizik tedavi, enfeksiyon hastalıkları branşlarında uzman hekim ihtiyaçlarının giderilmesini beklediklerini anlattı.

Bu uygulama ile hekimler arasında ortaya çıkacak rekabetin hekimler, hastalar ve sağlık hizmetlerine olumlu yansıyacağını belirten Ekmekci, çok çalışan hekimlerin, maaşa ilave olarak döner sermaye geliri ile birlikte 4,5-5 milyar lira arasında ekstra para kazanacağını söyledi.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber