Yargıtay Başkanı: ?Yargı her türlü yanlışlığı kendi içinde çözer'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılmaz ÇAMDALI/ANKARA, (DHA)

YARGITAY Başkanı Hasan Gerçeker, Türkiye'de son günlerde başdöndürücü siyasi gelişmelerle Ergenekon opereasyonu hakkında yargının yıpratılmak istendiğini söyledi. Gerçeker, kimsenin yargıyı toz bulutuna sokamayacağını belirtti.

Yüksek yargı organlarınca alınan kararların medya ve bazı çevrelerce yargıyı sarsıcı bir malzeme olarak kullanıldığına dikkat çeken Yargıtay Başkanı Gerçeker, makamında DHA'ya yaptığı açıklamada, ?Yargıtay'dan da, diğer yüksek yargı kuruluşlarından da yanlış karar çıkabilir. Ama yargı her türlü yanlışlığı kendi içinde çözer. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Herkesin hukuka saygılı olması gerekir. Yargı, eleştiriler doğrultusunda değil, daima doğru olan kararı verir? dedi

KİMSE YARGIYI TOZ BULUTUNA SOKAMAZ

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, yargının, halkın güvenine layık bir şekilde işlevini sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi:

?Tamamen tarafsızlık içinde hareket eden yargıya siyasi baskı yapıldığı şeklindeki şayaların hepsi asılsızdır. Hukukun üstünlüğünden rahatsız olanlar, yargıyı toz bulutu içine çekmeye çalışıyorlar. Ama buna müsade etmeyiz. Sağduyu sahibi milletimiz her türlü gelişmeyi titizlikle izliyor. Yargının yanlış yapma şansı hiç yoktur. Herşey göz önünde, hukuka ve yasalara uygun bir şekilde yürütülüyor. Yargının suçluyu bağışlama, suçsuzu da mahkum etme veya cezalandırma gibi bir lüksü yoktur. Türkiye'nin her köşesinde hizmet veren hakim ve savcılarımızın da aynı duygular içinde görevlerini yaptıkları inancı içerisindeyim? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber