İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sitesindeki 'Vampit Irk' şiirine inceleme

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 16:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MERSİN'in Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesindeki şiir köşesinde yer alan ?Gazze'de zulüm var' adlı şiirde Yahudilere lanet yağdırıldı. Şiiri siteye yerleştiren kişiyi bulmaya çalıştıklarını söyleyen İlçe Mille Eğitim Müdürü Cemalettin Turan, ?Şiirdeki sözler çocukları ırkçılığa teşvik eder. Şiiri yazan araştırılıp, gereken yapılacaktır? dedi.

İsrail'in Gazze'ye saldırısında ölen çocukların Türkiye'deki okullarda anılması tartışılırken, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinde yer alan şiir tepki topladı. Selahattin Ölmez imzalı 6 Ocak'ta siteye yerleştirilen şiirdeki, ?(...) Bu kadar insafsızlık görülmez asla vampirde bile/ Bir tek ırka yakışırdı bu durum, İsrailliye/ El Kaldırmaz Başka bir ırk zira Masum Sabiye. (...) Dost bilmişler atalar kucak açmış tüm Yahudilere,/ Nazi zulmünden kurtarmış, aş vermiş iş vermiş mültecilere/ Bir de lanet okumuştuk biz Nazilere/ Meğer her şey yalanmış lanet olsun o Yahudilere' dizeleri dikkat çekti.

Telefonla gelen uyarıyı alır almaz şiiri siteden kaldırdıklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemalettin Turan, ?Buraya atanalı 10 gün oldu. Şiiri ben veya arkadaşlarım görmedik. Görsek müdahale ederdik. Şiir köşesi üye olan herkese açık. Belki kasıtlı yapılmış olabilir. O şiiri oraya yerleştireni bulmaya çalışıyoruz. Bulduğumuzda gereken yapılacaktır. Bu sözler çocukları ırkçılığa teşvik eder. Artık şiir köşesi kontrollü olacaktır. Bu tür olaylara meydan vermeyeceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber