Meslektaşını öldüren polise hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 19:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adana'da eski DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın katıldığı toplantı için görevlendirildikleri sırada, bulundukları otobüste kaza sonucu tabancayla meslektaşının ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan polis memuru, 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, ''Bilinçli taksirle adam öldürme'' iddiasıyla yargılanan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru tutuksuz sanık B.Ç, yalan tanıklık ve suçluyu kayırma iddiasıyla suçlanan polis memurları M.Ş, D.T. ve S.İ hazır bulundu.

Olay günü görevli olduklarını ve otobüste beklediklerini ifade eden sanık B.Ç, ''Öner Yücesoy, silahıyla şaka yapan birisiydi. Silahı arkadaşına doğrultup tetik düşürdü. Daha sonra bana doğru uzattı. 'Korkaksınız, yapamazsınız' diyerek silahı verdi. Ben de boş olduğunu düşündüm ve tetiğe bastım. Patladı. İsteyerek olmadı'' dedi.

Diğer sanık polis memurları da üzerlerine atılı suçu kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanık B.Ç'nin 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasına, diğer sanıkların da beraatına karar verdi.

Sanıklar, merkez Yüreğir ilçesindeki Serinevler Spor Salonu'nda düzenlenen ''DYP'ye katılım toplantısı''nın yapıldığı 14 Ocak 2007 tarihinde, polis memuru Öner Yücesoy'un (29) ölümü olayıyla ilgili yargılanıyorlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber