Sevk zinciri uygulaması 1 Temmuz'a kadar durduruldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2009 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Isparta'da tebdil-i kıyafetle yaptığı denetim, sevk zinciri uygulamasını durdurdu. Sistemdeki aksaklıkların vatandaşı hastane köşelerinde mağdur ettiğini gören Akdağ, izlenimlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a rapor etti.

Bunun üzerine 1 Kasım 2008 itibarıyla 4 ilde pilot olarak hayata geçirilen sevk zinciri, 1 Temmuz 2009'a kadar durduruldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan düzenleme sonucunda, aile hekimliği uygulamasının başladığı pilot illerden Isparta, Denizli, Bayburt ve Gümüşhane'de sevk zinciri başlatılmıştı. Uygulama, hastaların kayıtlı oldukları aile hekiminden sevk alarak devlet, üniversite ya da özel hastanelere gitmesini öngörüyordu. Ancak, sancılı başlayan süreç, vatandaşların ciddi tepkisine sebep olmuştu. Isparta İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Süleyman Önal, yaşanan aksaklıkları bir rapor halinde, Sağlık ve Maliye Bakanlığı ile Başbakanlık'a bildirdiklerini söyledi. Sağlık hizmetlerinin sunumunda sıkıntı yaşandığını ve bunun zaman zaman kamuoyuna yansıtıldığını belirten Önal, şunları kaydetti: "Uygulamanın olgunlaştırılması için zamana ihtiyaç duyulduğu ortaya çıktı. Gerekli gözlem ve analizlerimizi ilgililere ilettik. Sağlık Bakanı'mızın da ilimizde yaptığı incelemeler sonrasında böyle bir karar alındı."

Konuyla ilgili değişiklik yapılmasına dair tebliğ, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre aile hekimliği uygulamasına geçilen illerden Isparta, Denizli, Bayburt ve Gümüşhane'de, 1 Temmuz'dan itibaren ilk müracaat, aile hekimliğine veya diğer birinci basamak resmî sağlık kuruluşlarına yapılacak.

Mesut Mercan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber