MHP yöneticilerini de ?Ermeni' diye fişlemiş

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Ocak 2009 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İbrahim Şahin'in ajandasından çıkan dosyada MHP lideri ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerini ?Ermeni' diye fişlediği ortaya çıktı. Şahin, bir bölge halkının tamamını ise Ermeni olarak nitelemiş.

ERGENEKON terör örgütü yöneticisi olmak suçlamasıyla tutuklanan ve gömülerinden cephanelik çıkan Emniyet Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in, ajandasından çıkan fişlemeler kafaları karıştırdı. Şahin'in belgeleri incelendikçe polisleri bile şaşkına çeviren dökümanlara ulaşılmaya devam ediyor. Şahin'in fişlemelere başlık olarak da çok ünlü bir Hollywood filminin ismini koyması dikkat çekti.

BAŞLIĞI BİR FİLMDEN ÇALMIŞ

ŞAHİN'İN ajandasında 1991 yılı yapımı Julia Roberts ve Martin Patrick Bergin'in başrollerini oynadığı ?Yatağımdaki Düşman' filmiyle aynı başlığı taşıyan fişleme dosyası bulundu. Fişlemede, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve bazı parti yöneticileri, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Mehmet Eymür, Orhan Pamuk ve kardeşi Şevket Pamuk hakkında hakaretler içeren bilgilere yer veriliyor. Fişlemede siyasetçi ve ünlü isimlerin etnik kökenine ilişkin iddialar da yer alıyor.

HAKARETLERLE ?ERMENİ' FİŞİ

ŞAHİN'İN el yazısıyla hazırladığı ?Yatağımdaki Düşman' listesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, MHP Milletvekili Mehmet Şandır, Mehmet Eymür gibi isimler bulunuyor. Bahçeli, Şandır, Eymür ve Ahmet Türk'ün aslında Ermeni kökenli olduğu iddia edilirken, hakaretlerin de ardı ardına sıralandığı görülüyor. Fişlemede orta ve güneydoğu Anadolu arasında kalan bir bölgenin halkının ise tamamının Ermeni olduğu iddia ediliyor.

AĞAR VE EKEN'E SUÇLAMA

ŞAHİN'İN emniyet içinde yükselişinin önünü açan Mehmet Ağar'la ilgili de özel notlar aldığı görüldü. Mehmet Ağar ve Korkut Eken hakkında yapılan fişleme sayfasında ?Eken- Cantürk olayında Menteş'ten kaçtı. Hiçbir operasyona girmedi. Ağar'ın hiçbir operasyondan haberi olmadı. Sonradan duydu' deniliyor. Cantürk'e suikast düzenleyen ekibin İzmir Menteş Kışlası'nda toplantı yaptığı iddia edilmişti.

ORHAN PAMUK'A ÖZEL İLGİ GÖSTERMİŞ

ŞAHİN'İN el yazısıyla hazırladığı bilgi notlarında Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk ve ağabeyi Şevket Pamuk için özel bir bölüm ayırdığı görüldü. Bu notta Orhan Pamuk'un 1986'da IOWA Üniversitesi'nde IWP bursu aldığı ve bu kursun ABD Dışişleri Bakanlığı'nca finanse edildiği belirtiliyor. Bu bursa ilişkin olarak, ?Yazılım adı altında ABD menfaatleri için çalışacak insanlar yetiştirilmektedir' deniliyor. Pamuk'un ABD'li Impac şirketinden aldığı IMPAC DUBLİN ödülü ile 115.000 Dolar tutarında bir para kazandığı kaydedilerek bu şirkete ilişkin bilgilere yer veriliyor. ZAFER KÜTÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber