Öğretmen adayları boşalacak kadroları 4/B'li ataması istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ocak 2009 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı 2008 yılı Şubat ayı öğretmen atamasını yaparken yaptığı basın açıklamasında kadrolu öğretmen atamaları sonrasında 4/B'li pozisyonlardan kadrolu öğretmenliğe geçtiği için boşalacak pozisyonlara da atama yapılacağını açıklamıştı.

Bu yıl yapılacak Şubat ayı atamalarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmamıştır. Sadece Bakan Çelik, 8 bin kadrolu öğretmen alınacağını açıklamıştır.

Ancak geçen yıl olduğu gibi bu yılda, 4/B'li bazı öğretmenler kadrolu öğretmenliğe geçecektir. Haliyle bazı kadrolar boş kalacaktır. Bu oran geç yıl yüzde 50 civarında olmuştur. Dolaysıyla bu yıl da 4 bin civarında 4/B'li pozisyonun boşalacağı beklenebilir. (2008 yılında 4 bin 786 kadrolu öğretmen ataması yapılmış, geçişler sonrasında toplam 2 bin 373 sözleşmeli öğretmen pozisyonu boşalmış ve bu pozisyonlara öğretmen ataması yapılmıştır.)

Memurlar.net forum bölümünde yazışan öğretmen adayları, boşalacak kadrolara sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesi yapılmasını talep etmekte olup, bu talebi Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün dikkatine sunuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber