Eşini dövene okulda çalışma cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ocak 2009 18:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'nde eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırılan Mehmet Ergin'in cezası 2.5 ay kamu hizmetine çevrildi. Ergin, Belenli Köyü İlköğretim Okulu'nda temizlik yaparak cezasını tamamladı.

Kahta'nın Belenli Köyü'nde çiftilik yapan Mehmet Ergin, kayısı toplamak için gitikleri Malatya'da tartıştığı eşi M. Ergin'i dövdü. Eşinin şikayetçi olması üzerine Malatya 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Ergin, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza daha sonra sanığın iyi hali ve pişmanlığı göz önünde bulundurularak 2.5 ay kamu hizmetine çevrildi. Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü Kahta'ya bağlı Belenli Köyü'nde ikamet eden Mehmet Ergin'in cezasının etkili ve verimli bir şekilde çektirilmesi için en uygun yerin köyde bulunan İlköğretim Okulu olduğuna karar vererek, okul idaresi ile karşılıklı görev ve sorumlulukları belirleyen bir protokol imzaladı.

Bunun üzerine hafta içi 08.30- 12.30 saatleri arasında okulda temizlik ve bahçe işlerinde çalışmaya başlayan hükümlü, geçtiğimiz günlerde cezasını tamamladı.

Temizlik işçisi bulunmayan okulda tüm temizlik işlerini yapan Mehmet Ergin, bir hata yaptığını ve buna karşılık ceza aldığını, ancak hapiste yatmak yerine böyle bir işte çalışma fırsatı yakaladığı için çok şanslı olduğunu, aksi taktirde kendisiyle birlikte ailesinin de mağdur olacağını söyledi.

KAMUYA DA YARAR SAĞLIYOR

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner de, en önemli denetimli serbestlik tedbirlerinden birisinin kamu hizmeti yaptırımı olduğunu belirterik, ceza alıp kamu hizmeti kapsamında çalıştırılan hükümlülere hiç bir ücret ödenmediğini söyledi. Bu uygulamanın hem ceza alan kişi için yararlı olduğunu, hem de kamusal hizmetlerin yerine getirilmesini sağlayarak kamusal fayda sağladığını kaydeden Başsavcı Aydıner, özellikle kamu kurumlarının hükümlü çalıştırmada tereddüte düştüğünü, ancak olumlu örnekler çoğaldıkça bu tereddütlerin ortadan kalktığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber