Turkcell: Mobil imzayı, e-devlet uygulamalarına entegre ettik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2009 15:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Turkcell İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar, vatandaşların kamu kurumlarındaki işlemlerini güvenli, kolay ve ekonomik bir şekilde her an, her yerden yapabilmelerini sağlamak için mobil imzayı ''e-Devlet'' uygulamalarına entegre ettiklerini söyledi.

Serdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın ''e-Devlet'' uygulamalarına ilişkin bugün yayımlanan bir haberinde, elektronik imza ile kişisel bilgilerin başkaları tarafından kanunsuz kullanımının önüne geçebileceğinin vurgulandığını anımsattı.

''e-Devlet Kapısı''nı bu tür aksaklıkların önüne geçilmesi yolunda atılmış önemli adım olarak tanımlayan Serdar, ''Vatandaşların kamu kurumlarındaki işlemlerini güvenli, kolay ve ekonomik bir şekilde her an, her yerden yapabilmelerini sağlamak için mobil imzayı, e-Devlet uygulamalarına entegre ettik'' dedi.

Yasal olarak ıslak imzaya eşdeğer olan Turkcell Mobil İmza'nın Şubat 2007'de 5 bankanın işbirliğiyle internet bankacılığı alanında başlatıldığını kaydeden Serdar, 13 bankaya yayılan uygulamanın kısa sürede büyüdüğünü ve kamuda, belediyecilik ve bankacılık alanında farklı uygulamalarda e-imzalı e-posta, e-dosya, e-satın alma gibi farklı alanlarda da kullanılmaya başlandığını bildirdi.

Turkcell'in bu alanda getirdiği en önemli açılımın, teknolojinin ve güvenliğin dışında, iş modeli tarafına uygun çözümler üretmek olduğunu vurgulayan Serdar, ''GSM Birliği çatısı altındaki operatörler, Turkcell Mobil İmza'yı standartlarıyla uygulamak için Turkcell'in liderliğinde bir grup oluşturdular. Bir Türk firması olarak, dünya çapında bir iş modeline öncülük etmekten gurur duyuyoruz'' diye konuştu.

Turkcell Mobil İmza'ya sahip olmak isteyen abonelerin, 2929'a ''AD SOYAD'' yazıp göndermeleri, abone merkezlerine ya da Turkcell'in birlikte çalıştığı finans kuruluşlarına başvurmaları gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber