Vali ve Başsavcı Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti

Haber Giriş : 20 Ocak 2009 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIRLILAR, Berdan Mardini ve Funda Arar'ın söylediği şarkılarla coştu. Vali Hüseyin Avni Mutlu ve vali yardımcıları seslendirilen Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

GAP Eylem Planı kapsamında startı verilen ve 6 ay sürecek Diyarkapı Kültür Sanat etkinlikleri, Berdan Mardini ve Funda Arar konseri ile başladı. Konserde ilk önce sahneye çıkan Berdan Mardini, Türkçe başladığı şarkılarına Kürtçe devam etti. Dicle Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nu dolduran binlerce müziksever, Arar ve Mardini'nin söylediği Kürtçe şarkılarla eğlendi.

Konserin ilerleyen saatlerinde Diyarbakır Valisi Mutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak da, sanatçıların söylediği Kürtçe şarkılara eşlik etti. Konserde, Ahmet Kaya şarkıları da söylendi. Vali Mutlu, bir ara elindeki beyaz mendille halay başına geçerek halay ekibini sürükledi.

Diyarbakırlıları coşturan Funda Arar, Türk Sanat Müziği'nden de örnekler verirken, Barış Manço ve geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden genç Barış'ın parçalarını da seslendirdi. Konser gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Konser sonunda sanatçı Berdan Mardini ve Funda Arar'a hediye olarak Diyarbakır'da dokunan birer ipek dokuma kilim ve puşi hediye edildi.

Beşir ARİZ / AKŞAM


Diyarbakır Valiliği'nin düzenlediği konser Vali Mutlu (üstte, soldan ikinci) hem söyledi, hem oynadı. Ardından Funda Arar salondakileri coşturdu.

Diyarbakır Valisi konserde Kürtçe türkülerle halay çekti, Başsavcı Ahmet Kaya şarkısına eşlik etti

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen şenlikte Berdan Mardini ve Funda Arar konser verdi. Vali Hüseyin Avni Mutlu ile Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak Kürtçe türkülerle halay çekti; Ahmet Kaya şarkılarına eşlik etti.

Altı ay boyunca sürecek Diyarbakır Kültür Sanat Etkinlikleri, geçtiğimiz hafta tar, tonbekin ve bağlama konseriyle başlamıştı. Önceki gece de Berdan Mardini ve Funda Arar Dicle Üniversitesi spor salonunda bir konser verdi.

3 bin kişinin hınca hınç doldurduğu salonda sahneye önce Mardini çıktı. Mardini, ?Aman Aman' adlı şarkısının ardından ?Kürtçe şarkı zamanı, Valimizden Kürtçe şarkı söylemek için izin aldım? dedi ve Şiwan Perver'den ?Çawreşamın' ?Şemame' ?De Halo' ?Delale'yi söyledi. Vali Mutlu, Mardini'nin Kürtçe türküleriyle halay çekti. Mardini, konserini Ahmet Kaya'nın ?Diyarbakırlıymış adı Bahtiyar' şarkısıyla bitirdi. ?Bahtiyar'ın sözlerine Vali Mutlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak da eşlik etti.

Altı ay sürecek

Vali Mutlu ve eşi kendilerine Kürtçe ?Gözüm üstüne hoşgeldiniz, çok teşekkür ediyorum? diye hitap eden Mardini'yi ayağa kalkarak uğurladı. Mardini'den sonra sahneye Funda Arar çıktı. Arar da konserini Vali Yardımcısı Mehmet Yeşilbaş'ın hediye ettiği poşuyu takarak bitirdi.

Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikler temmuzun ilk haftasına kadar sürecek. Zara, MFÖ, Kıraç, Ferhat Göçer, Erkan Oğur konserleri, Anadolu Ateşi ve mevlana gösterileri yapılacak. Tarihi surlara tırmanış, zeplin ve balonla kent turları, yemek yarışmaları düzenlenecek.

RADİKAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber